Breaking News

YGP'li Ateş Kurtalan'da son yolculuğuna uğurlandı

SİİRT -Rojava'da DAIŞ çeteleri çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Ramazan Ateş'in (Rizgar Şivan) cenazesi binlerce kişinin katılımıyla görkemli bir şekilde memleketi Kurtalan'da (Misirc) toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan HDP Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Kürt coğrafyasının bir bütün olarak tehlike altında olduğuna dikkat çekerek, ulusal ittifak ve ortak savunma birliği kurulması çağrısında bulundu.

Rojava'nın Cezaa bölgesinde, 14 Ağustos tarihinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Ramazan Ateş (Rizgar Şivan), binlerce kişinin katılımıyla memleketi Siirt'in Kurtalan (Misirc) ilçesinde toprağa verildi. Ateş'in cenazesi otopsi işlemlerinin yapıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyubî Devlet Hastanesi'nden sabah saatlerinde yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Kurtalan'a doğru yola çıkarıldı. HDP Van (Wan) Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, DBP ve HDP Siirt il ve ilçe yöneticileri, DBP'li belediye eş başkanları, MEYA-DER ve Barış Anneleri Meclisi'nin de aralarında bulunduğu yurttaşlar, YPG'li Ateş'in cenazesini Kurtalan'ın girişinde bulunan Çiçek Petrol mevkiinde alkış ve sloganlar eşliğinde karşıladı.

Buradan ilçe merkezine kadar konvoy eşliğinde gelen yurttaşlar, Kurtalan Devlet Hastanesi önünden yürüyüş başlattı. Yürüyüş esnasında PKK Lideri Abdullah Öcalan, YPG''li Ateş ve PKK'nin ilk kadrolarından Mahsum Korkmaz'ın (Egîd) posterleri ile PKK ve YPG bayrakları taşıyan yurttaşlar, sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehîd Namirin", "Bijî berxwedana YPG'ê" ve "Kürdistan DAIŞ'e mezar olacak" sloganlarını attı.
Kitlesel yürüyüş eşliğinde Yeni Mahalle Camii'ne gelen yurttaşlar, YPG'li Ateş için burada cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze defnedilmek üzere Eski Sümer Mezarlığı'na götürüldü. "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde durulan saygı duruşunun ardından cenaze dualar eşliğinde toprağa verildi.
Defin işleminin ardından konuşan YPG'li Ateş'in kardeşi Mehmet Ali Ateş, kardeşinin Kürt halkını korumak amacıyla Kürt coğrafyasının birçok yerinde mücadele verdiğini ifade ederek, "Kürt halkı sergilediği bu direniş ve mücadele ile elbet bir gün kazanacaktır. Bu dava uğruna yüz canımız daha olsa feda ederiz. Şehitlerimiz ölmemiştir, onları mücadelemizde yaşatacağız" şeklinde konuştu.

'Canlarını siper edip ölüme gittiler'
Cenaze töreninde söz alan HDP Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, Ateş ailesine ve Kürt halkına başsağlığı dileyerek, "Acılı ve üzüntülü günler geçiriyoruz. Ama bir o kadar da onurluyuz, gururluyuz. Bu yoldaşlarımız hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin Kürt halkının onurlu özgürlük mücadelesine katıldılar. Canlarını siper edip ölüme gittiler. Hiçbir insanlık değeri taşımayıp, Müslümanlık kılıfı altında halkları ve inançları boğmaya çalışan DAIŞ çetelerine karşı ölümüne direndiler. Onların bu mücadelesi sayesinde çeteler bugün daha büyük katliamlara imza atamıyor. Bu hususta bütün kahraman şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.'Ulusal ittifak ve ortak savunma birliğini kurmalıyız'

Kürt halkının her durumda "şehitlerine" sahip çıkmaya devam edeceğini kaydeden Tuğluk, "Onlara sahip çıkmak, onların mücadelesine güç vermektir, Rojava devrimini yaşatmaktır. Kürt Özgürlük Hareketi bu mücadelesini devam ettirerek, mutlaka başarıyı elde edecektir. Halklarımıza ve topraklarımıza saldıran çetelere geçit vermeyecektir" dedi. Kürt coğrafyasının bir bütün olarak tehlike altında olduğuna da dikkat çeken Tuğluk, bütün Kürt parti ve güçlerine çağrıda bulunarak; "Ulusal ittifak ve ortak savunma birliğini bir an önce kurmalıyız" diye belirtti.
Konuşmaların ardından Mizgîn Eren adlı yurttaş, bir şiir okudu. Defin töreninin ardından yurttaşlar, YPG'li Ateş için Yeni Mahalle'de kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Ateş için kurulan taziyenin 3 gün devam edeceği öğrenildi.
(sç/öç/aç)

No comments