Breaking News

BM: IŞİD hem dini hem de etnik temizlik yapıyor

Birleşmiş Milletler IŞİD’in hem Irak’ta hem de Suriye’de ‘etnik ve dini temizlik’ yaptığını belirterek “Bunlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır” dedi.
Birleşmiş Milletler’in (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün hem Irak’ta hem de Suriye’de ‘etnik ve dini temizlik’ yaptığını belirterek “Bunlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır” dedi.
IŞİD’in ‘soğuk kanlılıkla ve sistematik biçimde’ etnik ve dini grupları katlettiğini ifade eden Pillay, örgütün savaş suçu işlediğini belirtti.
Pillay, örgütün Irak’ta karıştığı cinayet ve cinsel saldırı gibi suçların çok yaygın hale geldiğini de ifade etti.
Suriye: Batı ile birlikte çalışmaya hazırız
Suriye’de de etkinliği bulunan IŞİD örgütüne karşı ise Suriye hükümetinden ‘Uluslararası güçlerle birlikte çalışmaya hazırız’ mesajı geldi.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün düzenlediği bir basın toplantısında Suriye ile koordineli biçimde yürütülecek her türlü uluslararası veya bölgesel anti-terör girişimine sıcak bakabileceklerini söyledi.
Muallim “ABD ve İngiltere ile birlikte çalışır mısınız?” şeklindeki soruya da “Neden olmasın” diye yanıt verdi.
Muallim ABD’li gazeteci James Foley’nin IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülmesini de kınadı.
Batılı ülkeler ise Suriye’de Beşar Esad hükümetiyle birlikte çalışma fikrine sıcak bakmıyor.
Son olarak Almanya Dıışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada “İslam devleti örgütünün yarattığı tehdit yüzünden Esad ile görüşmelerin başlayabileceğini söylemek hatalı bir yaklaşım olur” dendi.
IMC TV

No comments