Breaking News

13 çete öldürüldü


TIL TEMIR – Ortak Direniş Güçleri Til Temir’de DAIŞ çetelerine yönelik eylem düzenledi. Eylemde içlerinde bir emirinde bulunduğu 13 çete öldürülürken, 2 araç imha edildi, biri de darbelendi.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, dün gece Til Temir’in güneyinde yer alan Til Nesrî ve Til Hefyan köylerinde Ortak Direniş Güleri (YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi, Asayiş güçleri, Sutoro ve Zîrevanên Xabûr” ile DAIŞ çeteleri arasında  çatışmaların yaşandığını bildirdi. Yaşanan çatışmalarda içlerinde bir emirin de bulunduğu 5 çete üyesi öldürülürken, çok sayıda çeteninde yaralandığı kaydedildi. Yine çetelere ait 2 aracın imha edildiği ve birinin de darbelendi kaydedildi.
Muhabirler, Til Feyda ve Til Hirmiz köylerinde Ortak Direniş Güçlerinin çetelere dönük bir eylem düzenlediğini ve 3 çetenin öldürüldüğünü belirtti.
Aynı bölgede yer alan Til Baz köyüne çetelerin saldırı girişiminde bulunmak istedi. Direniş güçlerinin karşılık vermesi ile şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda 5 çete üyesi öldürülürken, 4’ü de yaralandı.
Bu bölgede çatışmaların yer yer devam ettiği kaydedildi.
(ekip/ss)
ANHA

No comments