Breaking News

Peşmerge, Musul'da 25 IŞİD teröristini öldürdü

Musul'un kuzeydoğusunda bulunan Telkuf mahallesi'ndeki Peşmerge mevzilerine saldırı düzenleyen IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada 25 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge güçlerinin, Cumartesi günü (bugüh) sabah, Musul şehrinin kuzeydoğusunda bulunan Telkuf mahallesi’nde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bir saldırıyı bertaraf ettikleri öğrenildi.

Saldırının ardından yaşanan çatışmada 25 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Kürdistan Demokrat Parti’nin (KDP) Musul temsilcisi Sait Memuzini, “bir grup IŞİD teröristinin Telkuf’un kenar mahallerinden birinde mevzilenen Peşmerge güçlerine yönelik güçlü bir saldırı düzenlediklerini, Peşmerge güçlerinin ağır silahlarla anında karşılık verdiğini,” söyledi ve, “yaşanan çatışmalarda IŞİD teröristlerinden 25’inin öldürüldüğünü, teröristlerin püskürtüldüğünü ve Peşmerge güçlerinin ise hiçbir kayıp vermediğini,” ekledi.

Memuzini, “ teröristlerin, Newroz’u kutlayan güçlerin moralini bozmak için farklı yöntem ve değişik bölgelerde bir çok saldırı düzenlediklerini ancak tüm bu saldırıların Peşmerge güçleri tarafından sonuçsuz bırakıldığını,” söyledi.

No comments