Breaking News

Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu: 32 çete öldürüldü

KOBANÊ – Kobanê de bulunan YPG/YPJ savaşçıları Kobanê kırsalını çetelerden temizle hamlesi çerçevesinde Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu baştlattı. Operasyon çerçevesinde 32 barbar DAIŞ çete üyesi öldürülürken 4 köyde çetelerden temizlendi.
ANHA muhabirinin bölgeden geçtiği habere göre, Kobanê de bulunan YPG ve YPG savaşçıarı Kobanê kırsalını çetelerden temizle hamlesi çerçevesinde Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu başlattı. Operasyon çerçevesinde YPG/YPJ savaşçıları ve ortak savunma güçleri Kobanê’nin doğusunda bulunan Horik köyünde çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde köy tamamen çetelerden temizlenirken, 5 çete üyesi öldürüldü. Aynı eylemde aynı zamanda çetelere ait iki araç ve havan topu imha edildi.
Öte yandan yine aynı amaçla dün gece Qazan, Boxê, Til Xemir ve Derfilitî köylerinde operasyonlar düzenledi ve başlayan şiddetli çatışmaların bu sabaha kadar sürdüğü bildirildi.
Çatışmalar sonucunda köyler tamamen özgürleştirilirken 27 çete öldürüldü ve çetelere ait çok sayıda silah ve askeri mühimata YPG güçleri tarafından el konuldu.
Söz konusu operasyon halen sürüyor.
(lg)
ANHA







No comments