Breaking News

İngiliz savaşçı Jack: YPG insanlık için savaşıyor

AYÎŞE HISO
DIRBÊSIYÊ – İngiltere’den gelip YPG saflarında DAIŞ çetelerine karşı savaşan Britanya vataşdaşı Jack (Şoreş) YPG’nin insanlık için savaştığını belirterek, bunun için Rojava’ya geldiğini söyledi.
Britanya vatandaşı 21 yaşındaki Jack (şoreş) Rojava da YPG saflarında barbar DAIŞ çetelerine karşı savaşan yabancı savaşçılardan biri. İki yıla yakın bir süredir Rojava’daki durumu internetten takip ettiğini belirten Şoreş, DAIŞ çetelerinin Rojava halkına yönelen tehdidini gördükten sonra Rojavaya gelme kararı aldığını belirtti.
İki aylık bir uğraştan sonra Rojava’ya ulaşmayı başaran Şoreş, gelir gelmez YPG savaşçıları ile tanışmak ister. Savaşçıları gördükten sonra YPG’ye katılmaya karar veren Şoreş, bir aylık eğitim devresine katıldıktan sonra YPG’ye katılarak Til Temir savaş cephesinde yerini alır. Bir süre sonra çatışmalarda yaralanan Şoreş, tedavisi biter bitmez tekrar savaş cephesine döner.
YPG savaşçısı Şoreş, savaşçılar arasındaki yoldaşlık ilişkisine dikkat çekerek, “Kürt olmamama rağmen bana büyük sevgi ve saygı gösterdiler. YPG saflarında sadece Kürt yok, bütün halklardan insanlar var ve eşit bir şekilde beraber mücadele ediyorlar” dedi.
YPG saflarında dikkat çekici olanın, savaşçıların sadece Kürtler için değil bütün halklar için savaşıyor olması olduğunu belirten Şoreş, savaşçıların aynı zamanda bütün insanlık için savaştığını vurguladı.
Kürt halkının herkesi kocaklayan kabul eden bir özelliğinin olduğunu gördüğünü kaydeden Şoreş, bu şekilde herkesin kendisini ailesinin yanındaymış gibi his ettiğini söyledi.
YPG/YPJ savaşçılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın idelojik ve felsefik çizgisini esas aldıklarını sözlerine ekleyen Şoreş, savaşçıların bu esas üzerinde eşit ve demokratik bir yaşam için mücadele ettiklerini söyledi.
DAIŞ çetelerinin Rojava’ya saldırarak buradaki halklara karşı insanlık suçu işlediğini belirten Şoreş, buna karşın dünya kamuoyunun sessizliğini eleştirdi.
Son olarak kendisine özgürlük ve barış savunucusu diyen herkese seslenen Şoreş Rojava ve Ortadoğuya yardım edilmesini istedi.
(lg)
ANHA

No comments