Breaking News

Til Nesrî ve Xêbiş’te 8 çete öldürüldü

TIL TEMIR – Dün gece Til Temir’in batısındaki Xêbiş ve Til Nesrî köylerinde DAIŞ çetelerinin saldırırı sonucu yaşanan çatışmalarda Ortak Direniş Güçleri 8 çete üyesini öldürdü.
Çatışma alanlarındaki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, DAIŞ çeteleri dün gece saat 20.00 dolaylarında Til Temir’in batısındaki Xêbiş köyünde Ortak Direniş Güçlerinin bulunduğu mevzilere 3 ayrı noktadan saldırı düzenledi. Saldırıya Ortak Direniş Güçlerinin sert karşılık vermesiyle alanda şiddetli çatışmalar yaşandı.
Dün gece başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalar sonucunda çete saldırıları kırılırken en az 6 çete üyesi öldürüldü, 2 çete de yaralandı. Ortak Direniş Güçleri, çatışmalarda çetelere ait çok sayıda araç ile çetelerin hendek kazımında kullandıkları bir dozeri de darbeledi.
Xêbiş köyünde saldırının püskürtülmesi ve çatışmaların şiddetlenmesi üzerine DAIŞ çeteleri bu sefer Til Nesrî köyünde de Ortak Direniş Güçlerinin mevzilerine saldırı düzenledi.
Til Nesrî köyünde yaşanan çatışmalarda ise, 2 çete üyesi öldürüldü, bir çete de yaralandı.
Öte yandan Ortak Direniş Güçleri dün gece Til Temir’in güneyinde yer alan Til Baz köyünde DAIŞ çetelerine yöenlik bir eylem düzenledi. ancak bu eylemin sonuçlarına ilişkin şu ana kadar deatylı bir bilgiye ulaşılamadı.
(ekip/aç)
ANHA

No comments