Breaking News

Til Temir batısında çetelere operasyon


HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Til Temir’in batısında çetelere yönelik operasyon düzenlendiğini, 3 köy ile bir şantiyenin çetelerden temizlendiğini duyurdu. Çatışmalarda öldürülen 20 çeteden 10’unun cenazesi YPG güçlerinin eline geçti.
YPG Basın merkezi, yazılşı bir açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin Cizire Kantonu’nun güney ve batı sınır hatlarına yönelik saldırılarının devam ettiğini, buna karşı YPG savaşçılarının görkemli direnişinin de devam ettiğini bildirdi.
Çete gruplarının Til Hemis-Til Berak kasabalarının güneyindeki saldırılarının kırıldığını açıklayan YPG, Til Temir’in batısında çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlendiğini belirtti.
4 noktaya eşzamanlı operasyon
YPG açıklamasında şu bilgiler verildi:
“Dün gece güçlerimiz Til Temir’e bağlı Menacir köyü ile Alya kasabası arasında kalan alanda konumlanan çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. 4 ayrı noktada konumlanan çete gruplarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalar ardından güçlerimiz Alya kasabasının 8 km kuzeyi ve Menacir köyünün 7 km batısında bulunan Nufelîye Heccacîye, Nufelîya Tifêhîn, Gundê Bie’era köyleriyle Gergera şantiyesini çetelerden temizlemiştir.
10 çete cenazesi YPG’nin elinde
Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 16 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 adet pick-up araç, 1 adet 12,5 mm’lik doçka, 2 adet B7 roketatar, 1 adet BKC, 3 adet kaleşnikof ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirmiştir. Çetelere ait 10 cenaze de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır”.
Aynı gece çete gruplarının, Alya kasabasının 10 km kadar kuzeyinde bulunan bir YPG noktasına yönelik saldırı girişimi gerçekleştirdiğini de belirten YPG, “Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmış, çok sayıda ölü ve yaralı veren çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak netleştirilememiş, 1 çete silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” dedi.
YPG açıklamasının devamında Til Hemis-Til Berak kasabalarının güney sınır hattında bulunan 2 ayrı noktada çete grupları tarafından saldırılar düzenlendiği, Zîne köyü yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenmek istenen saldırının YPG savaşçıları tarafından etkisizleştirildiği belirtilerek “Güçlerimiz bombalı aracı uzak bir mesafede patlatarak imha etmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.
Gece saatlerinde güçlerimizin aynı hat üzerinde bulunan bir noktasına sızma girişiminde bulunan çete grupları da etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu alanda tespit edilebilen 3 çete öldürülmüştür. Çete grupları güçlerimizin müdahalesi ardından kaçmak zorunda kalmıştır” denildi.
Kobani direnişi 185. Gününde
YPG Basın Merkezi tarafından yapıla açıklamada, Kobani’de 185. Gününde devam eden direnişe ilişkin de bilgi verildi.
Açıklamada, “Dün gece güçlerimiz Kobanê’nin güneyinde çete gruplarının işgali altında bulunan 2 ayrı noktaya yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Uzun süren çatışmalar ardından güçlerimiz Sinaa köyü ile Qereqozax köprüsünün 5 km doğusunda bulunan Sirîn kavşağını çetelerden temizlemiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.
Çete grupları dün gece Girêk köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Tank ve ağır silahlar eşliğinde düzenlenen çete saldırıları güçlerimiz tarafından püskürtülmüştür. Bugün sabah saatlerinde aynı köye yönelik ikinci çete saldırısı da kırılmıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.
(aç)
ANHA

No comments