Breaking News

Çetelerden Kobani’de vahşet

KOBANÊ – Kobanê’nin güneyinde bulunan Salê köyüne saldıran DAIŞ çeteleri 3 sivil yurttaşı katletti.
Kobanê’nin özgürleştirilmesinin ardından köylerine dönüş yapan yurttaşlara saldıran çeteler Kantonun güneyinde yer alan Salê köyünde H. Mehmûd Miso (40), Nebo Seydo (70) ile Elî Ismaîl (25) adlı 3 yurttaşı hunharca katletti.
Sale köyünden Eziz Weysi adlı köylünün ANHA muhabirlerine verdilleri bilgilere göre, olay bu sabah saat 06:00’da meydana geldi.
Ezîz Weysi, sabah erken saatlerde köy etrafında bir sesler duyduklarını, köye hırsızların girdiğini sandıklarını belirterek sesin geldiği yöne doğru hareket eden Nebo Seydo, Elî Isamil ve Mehmûd Miso Çolo’nun aniden çetelerle çatışmaya girdiğini söyledi.
“köye çetelerin girdiğini farkettiler. Bir çete onlara kürtçe “burada ne işiniz var” diye seslenirken digger çeteler köylüleri taramaya başladı. 3 köylü de onlara cevap verip direndi. Kısa sureli bir çatışma oldu. Sonuçta her 3 köylü ağır yaralandı. Mahmud onlara çok direndiği için kafasını kesişp götürmüşler. Nebo ve Elî’ye ise yaralı halde işkence yaptılar, sonra tarayıp katlettiler.”
Olayı YPG güçlerine haber verdiklerini ve kısa süre sonra YPG savaşçılarını köye geldiklerini belirten Ezîz Weysi, çetelerin köyden kaçtıklarını söyledi.
Vahşet uygulayarak kaçan çetelere yönelik YPG güçleri bölge operasyon başlattı.
Saldırıda katledilen H Mehmûd Miso’nun (40) 7 ve Nebo Seydo’nun (70) da 7 çocuk babası olduğu öğrenildi.
(ekip/aç)
ANHA


No comments