Breaking News

Burkan El-Fırat: Newroz ateşiyle direnişi büyüteceğiz

HABER MERKEZİ – Burkan El-Fırat Güçleri, Newroz bayramını tüm bölge halkalrına kutlayarak bölge halkının güvenliğini tehdit eden DAIŞ çetelerine karşı her alanda Newroz ruhuyla mücadeleyi yükseltecekleri sözü verdi.
Kobani bölgesinde YPG güçleriyle birlikte DAIŞ çetelerine karşı mücadele den Burkan El-Fırat güçleri Newroz bayramı dloayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.
Burkan El-Fırat açıklamasında şöyle denildi:
“Kahraman Suriye halkımız!
Bugün kürt halkı Suriye’de, dört parça Kürdistan’da ve tüm dünyada Newroz bayramını kutlamaktadır. Özgürlük istemiyle zulme, zalimlere karşı duran, adalet ve eşitliğin olduğu bir yaşam isteyen tüm halklar da bu Newrozu kürt halkıyla birlikte kutlamaktadır.  Bu bayram bu yıl ayrı bir anlama sahiptir. Çünkü bu yıl Newroz bayramı, Kobani’nin DAIŞ çetelerinden temizlenmesi operasyonuyla eşzamanlı olarak kutlanmaktadır.
Bölgedeki halklarımızın büyük fedakarlıkları, şehitlerimizin kanlarıyla Burkan El-Firat savaşçıları, halkı koruyup savunma görevini onur ve şerefle üstlenip verdikleri halkı koruma sözünü yerine getirdikleri bir ortamda bu bayram diğer yıllardakinden ayrı görülmektedir.
Tüm Suriye topraklarını DAIŞ çetelerinden temizleyinceye kadar  direnişimiz ve başarımız devam edecektir.
Bu temelde Newroz bayramını tüm bölge halklarımıza kutluyoruz. Burkan EL-Fırat  güçleri olarak halkımıza, özgür ve demokratik bir Suriye’de tüm halkların adalet ve eşitlik temeinde özgürce birarada yaşayacağı Suriye halklarına layık olan bir sistemi yaratmak için Newroz değerlerini ve tarihsel anlamını, topraklarımızı ve halklarımızı karanlık güçlerden koruyarak sahipleceğimizin, bu göreve layık olmak için her zaman çabalayacağımızın sözünü veriyoruz.
Birkez daha halklarımızın Newroz bayramını kutlarken  halklarımızın özgürlük ve eşitlik umutları ve amacını gerçekleştirinceye kadar direniş ve mücadelemizi kararlılıkla sürdürüeceğimizin sözünü yineliyoruz. Yaşasın Newroz! Yaşasın Özgürlük Şehitleri! Yaşasın özgür ve onurlu Suriye!”
(aç)
ANHA

No comments