Breaking News

Kantonlar Genel Koordinasyonu: Saldırı halkımızın iradesini kıramaz!

HABER MERKEZİ – Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Hesekê saldırılarında yaşamını yitirenleri anarak hiçbir saldırının Rojava halkının iradesini kıramayacağı belirtti. Genel Koordinasyon, halka da birliğini pekiştirme ve 21 mart günü şehitlere saygı gereği herhangi bir toplu kutlama yapmamaları çağrısında bulundu.
Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Hesekê’de meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Hiçbir saldırının Rojava halkının iradesini kıramayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Halkımız, özgürlük meşalesini Hesekê’de tutuşturup özgürlük bayramı Newrozu karşılamaya hazırlandığı bir zamanda karanlık güçlerin maşası DAIŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bu teröristler halkımızın ulusal bayram kutlamalarını fırsat bilerek bomba yüklü araç ve intihar saldırılarıyla, çoğunluğu çocuk, kadın, yaşlı onlarca sivil masum yurttaşımızı şehit etmiş, birçoğunu da yaralamıştır.
Kantonlar Genel Koordinasyonu olarak, halkımıza yönelik bu korkakça saldırıyı tüm bileşenerimizle lanetliyoruz.
Cizîrê Kantonu’nda yaşayan kürt, arap, asuri ve süryani halkımızdan yekvücut olup teröre karşı çıkmalarını istiyoruz. Halkımız kesinlikle bu teröre karşı büyük bir inanç ve karalılıkla direnecektir. Bu yönlü saldırılar güç ve irademizi asla kıramayacaktır. Böylesi zamanda halklarımızın tüm oluşumlarıyla elele vererek bu zorluğu da aşacağından kuşku duymuyoruz.
Halkımızı terör saldırılarından korunmak için Rojava Asayişi ve YPG güçlerine yardımcı olmaya ve şehitlerimizin ruhuna saygı temelinde 21 Mart günü Cizîrê Kantonu’nda herhangi bir toplu, kitesel kutlama düzenlememeye çağırıyoruz.
Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, şehitlerimizin ailelerine ve tüm direnen halkımıza başsağlığı diliyoruz.
2015 Newrozunu söz ve eylem birliğinin başlangıcı yapıp bu direnişe destek olalım.
Elele verelim ki, Suriye Rojava’yı terörden koruyabilelim.”
(aç)
ANHA

No comments