Breaking News

YPG 4 çete üssüne eşzamanlı saldırı düzenledi

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Til Hemis-Til Berak kasabalarının güneyinde bulunan ve çetelerin üs olarak kullandığı 4 köye yönelik eşzamanlı bir saldırı düzenlendiğini, Til Temir’de ise, 3 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Cizîre Kantonunun güney ve batı sınır hattında düzenlediği saldırıların devam ettiğini belirterek çete saldırılarını büyük oranda etkisiz kılan YPG güçlerinin karşı saldırılarla çetelere darbeler vurmakta olduğunu ifade etti.
YPG açıklamasında “Bu çerçevede dün gece güçlerimiz Til Hemis-Til Berak kasabalarının güneyinde bulunan ve çetelerin üs olarak kullandığı 4 köye yönelik eşzamanlı bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı ardından çete gruplarıyla güçlerimiz arasında 1 saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. DAIŞ çetelerinin çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilememiştir.
Dün gece Til Temir ile Hesekê arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik de bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.
(aç)
ANHA

No comments