Breaking News

MLKP/Rojava’dan Newroz mesajı

HABER MERKEZİ – MLKP Rojava, Newroz’u kutlayarak, DAIŞ’ın dünkü katliamını kınadı.
Açıklamada, “Halklarımız özgürce ve coşkuyla Newrozlar’ını kutlasın diye mevzilerimizi çoğaltıyoruz” denildi.
MLKP Rojava, yaptığı yazılı açıklamayla Newroz’u kutladı.
‘Mevzilerimizi çoğaltıyoruz’
“Dünya halklarına umut ve heyecan veren bir devrimin coğrafyasından, ezilen halkların kalbinin attığı yerden, onur ve özgürlük için dövüşenlerin mekanından, Rojava’dan, sizlere selam olsun” denilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:
“Faşist DAIŞ karanlığına ve onun yarattığı kan denizine inat, gür ve umut dolu bir sesle haykırıyoruz: Diriliş ve direniş bayramınız, Newroz kutlu olsun!
Kobanê’den, Til Temir’e, Serêkani’den Hasekê’ye, Şengal’den Kerkük’e, tüm direniş cephelerinde, cesur ve adanmış savaşçılarımızla, hep birlikte, umudu büyütüyor, halklarımız özgürce ve coşkuyla Newrozlar’ını kutlasın diye mevzilerimizi çoğaltıyoruz.
Tüm cephelerde, emperyalistlerin oyuncağı faşist DAIŞ çetelerine karşı, Newroz coşkusuyla direniyoruz. Böylece Newrozun ruhuna uygun olarak, direnişin ve dirilişin bayramını her güne yayıyor, çağdaş Kawaların faşist Dehaqlar’a karşı yeni zaferlerini hazırlıyoruz.”
DAIŞ çetelerinin Hasekê’de kadın, çocuk demeden alçakça ve korkakça katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çekilen mesajda, “Devrimimiz öz savunmasını derinleştirerek büyütmek, bu katiller sürüsünü tüm coğrafyamızdan temizlemek zorundadır. Newroz şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimize sözümüz olsun. Bu faşist sürüler, varlıklarıyla kirlettikleri devrimimizin coğrafyasından temizlenmeden silahlarımız susmayacak, yürüyüşümüz durmayacak” denildi.
Mesajda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Öcalan’ın özgürlüğü için sokakları dolduran halkla gerillanın da Newroz’u kutlandı.

No comments