Breaking News

YPG: Kobani’de DAIŞ saldırıları püskürtüldü

KOBANİ – YPG Basın Merkezi, çete gruplarının dün gece Kobanê’nin güney ve güneydoğusunda düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü ve 8 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklamayla DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobani direnişinin 197. gününde devam ettiğini açıkladı.
Çete gruplarının dün gece Kobanê’nin güney ve güneydoğusunda düzenlediği saldırıların püskürtüldüğü kaydedilen açıklamanın devamında şu bilgiler verildi:
“Çete grupları, Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Mîlê köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesiyle çatışmaya dönüşen saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Çatışmalar ardından çete gruplarının saldırıları püskürtülmüştür.
Kobanê’nin güneyinde bulunan Sinaa köyü ve yakınlarında çete grupları tarafından dün gece bir saldırı düzenlenmiştir. Sabah saat 06.00’a kadar süren şiddetli çatışmalar ardından çete saldırıları püskürtülmüştür. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür.
Aynı bölgede bulunan Sepeta Ereban köyüne yönelik de güçlerimiz tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür”.
(aç)
ANHA

No comments