Breaking News

YPG’li Cudi Gabar son yolculuğuna uğurlandı

NUSAYBİN – Geçen yıl Rebia’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve dün cenazesi Rojava’dan Bakur’a gönderilen YPG’li Cudi Gabar, binlerce kişinin katıldığı törenle Nusaybin’de toprağa verildi.
DAIŞ çetelerinin Rebia’ya saldırısında, 8 Ağustos 2014 tarihinde girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Doğan Çetin’in (Cudi Gabar) cenazesi, on bine yakın kişinin katılımı ile memleketi Nusaybin’de toprağa verildi.
Dün Amed’de yapılan otopsi ilemleri ardından Nusaybin’e getirilen YPG’li Çetin’in cenazesi, kent girişinde kitlesel olarak karşılandı. Cenaze daha sonra doğduğu evine götürülerek aileden helallik alındı.
HDP, DBP il ve ilçe örgütleri, MEYA-DER, Barış anneleriyle binlerce kişi tarafından aile evinden alınan Çetin’in cenazesi, yürüyüşle Şehitler Mezarlığı’na getirildi.
YPG’li Çetin “Bijî serok Apo”, “Bijî berxwedana Kobanê” ve “Bijî YPG/YPJ” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından okunan dualarla toprağa verildi.
Saygı duruşunun ardından konuşan MEYA-DER Mardin Temsilcisi Latif Tabar, “Hem bizim hem de Kürt anaların yüreği yanıyor. Akan kanın durması için yapabileceğimiz tek şey, yek yürek olup mücadelemizi yükseltmektir” dedi.
DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan ise, verilen bedeller sayesinde bugüne geldiklerini, DAİŞ ve benzeri çete örgütlenmelerinin saldırılarına karşı da mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.
YPG’li Çetin’in babası Mehmet Çetin de, “Biz Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Kimsenin bize başınız sağ olsun demesine gerek yok tüm Kürt halkının başı sağ olsun” diye konuştu.
Baba Çetin, oğlunun uğruna canını verdiği davanın takipçisi olacaklarını söyledi.
(aç)
ANHA

No comments