Breaking News

YPG: 54 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ– YPG Basın Merkezi son 24 saat içinde Cizirê ve Kobanê de barbar DAIŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde 54 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi konu ile ilgi yayınladığı yazılı açıklamada son 24 saate Kobanê ve Cizirê bölgesinde yaşan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamada 23 Şubat’ta YPG güçlerinin Cizirê bölgesinde çetelere yönelik bir eylem geliştirdiğini ve bu eylem sonucunda 5 köyün tamamen çetelerden temizlendiğini belirtti. Aynı eylemlerde çok sayıda çetenin de öldürüldüğünü kaydeden YPG belirlendiği kadarı Til Mecdet köyündeki çatışmada bir çetenin öldürüldüğünü belirti.
Aynı şekilde YPG güçlerinin Til Temir’in Til Hirmiz köyünde de çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini aktaran basın merkezi 3 çetenin öldürüldüğünü belirtti. Bu çatışmada iki motosiklet imha edilirken çetelere ait çok sayıda ağır silah ve askeri malzemenin de savaşçıların eline geçtiği bildirildi. YPG çatışmalarda çok sayıda çetenin öldürüldüğünü ancak sayı hakkında net bilgi alınamadığını ifade etti.
Öte yandan Til Goran, da mevzi kazan çetele ait bir buldozer imha edilirken Til Feyda köyünde mayın döşemeye hazırlanan bir çetenin elindeki mayının YPG savaşçıları tarafından patlatılması ile 2 çetenin öldürüldüğü bildirildi.
Kobanê direnişi
Açıklamada ayrıca Kobanê bölgesinde yaşanan çatışmalara ilişkinde bilgiler paylaşıldı. Kobanê’yi çetelerden temizleme hamlesinin 190. günde devam ettiği belirtilen açıklamada, Heseke de Newroz kutlarken katledilen şehitler için dün gece çetelere yönelik bir operasyonun geliştirildiği belirtildi. Operasyon sonucunda 3 köy ve 2 stratejik tepenin çetelerden temizlendiği aktaran YPG, bu operasyonda 43 çetenin imha edildiği bilgisini paylaştı. Çok sayıda ağır silah, askeri mühimmatın YPG savaşçıları tarafından el konulduğunu belirten YPG ayrı çeteler ait çok sayıda aracında güçleri tarafından imha edildiği belirtti.
Yapılan açıklamada bu eylemler sürerken güçlerinin Horek köyüne yönelik eş zamanlı bir eylem daha gerçekleştirdiğini ifade eden YPG bu eylem de 5 çetenin öldürüldüğü ve çetelere ait 2 kamyonet ile bir havan topunun imha edildiği bilgisini paylaştı.
(lg)

No comments