Breaking News

Musul'da IŞİD'e Darbe üstüne Darbe

Musul ve çevresindeki ilçelerde IŞİD'e karşı eylemler düzenleyen Musul Gönüllüleri adlı grup, Geyara ilçesinde IŞİD'lilere ait bir otomobili taradı. Saldırıda 2 IŞİD'li öldürüldü.



Musul ve çevresindeki ilçelerde IŞİD’e karşı eylemler düzenleyen Musul Gönüllüleri adlı grup, Geyara ilçesinde IŞİD’lilere ait bir otomobili taradı. Saldırıda 2 IŞİD’li öldürüldü.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Musul Bürosu Sorumlusu İsmet Recep, Musul Gönüllüleri adlı grubun dün Musul’a bağlı Geyara ilçesinde IŞİD’e ait bir otomobili hedef aldığını söyledi.

İsmet Recep, Şamiyat mahallesinde gerçekleşen saldırıda, IŞİD’in Ebu Abdullah Cizrawi olarak bilinen Sadi Hamid isimli sorumlusu ile birlikte bir başka örgüt üyesinin öldürüldüğünü ve 2’sinin de yaralandığını belirtti.

PDK Musul Bürosu Sorumlusu Recep, Musul’un Babil Top semtinde IŞİD mensuplarının ”Halifeliğe ihanet” suçuyla bir kadın sağlık görevlisini katlettiğini dile getirdi.

İsmet Recep ayrıca, IŞİD’in Musul kent merkezindeki Hayıl Arabi semtindeki devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’e ait 17 köşkü yıkmayı planladığını ve bu yüzden köşkte yerleşenleri uyardığını aktardı. 

Öte yandan; Musul’un Keske bölgesinde düzenlenen hava bombardımanında 8 IŞİD’li öldürüldü. Bölgedeki peşmerge komutanından edindiği bilgiye göre, Erbil saatiyle 18.10’da koalisyona ait savaş uçakları, Keske bölgesindeki Wayliye köyünde IŞİD noktalarını hedef aldı.

Peşmerge komutanı, bombardıman sırasında bir binada saklanan 8 IŞİD’linin öldürüldüğünü bildirdi. Örgütün üs olarak kullandığı bazı binalarla araçların imha edildiği kaydedildi.

Önceki gün de bölgede düzenlenen hava operasyonunda 15 örgüt üyesi etkisiz hale getirilmişti. Operasyonda, örgütün bomba imalathanesi de imha edilmişti. Zumar nahiyesi yakınındaki Keske bölgesi, Musul’un batısında bulunuyor.

No comments