Breaking News

Cizîrê ve Kobanê Kantonlarında 46 çete öldürüldü


‌​HABER MERKEZİ – YPG-YPJ savaşçıları Serêkaniyê-Til Temir-Hasekê bölgesindeki tüm çete saldırılarını püskürttü. Kobanê’de de çetelere yönelik eylemler gerçekleştirilirken, her iki bölgede yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 46 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayınlayarak DAİŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınır hattını oluşturan Serêkaniyê-Til Temir-Hasekê bölgesindeki saldırılarının devam ettiğini ifade etti. Çete saldırılarının tümünün püskürtüldüğünü belirten YPG, karşı saldırılarla çetelere önemli darbeler vurulduğunu kaydetti.
Dün sabah saat 04:00 sularında DAIŞ çetelerinin Serêkaniyê’nin 23 km güneybatısında bulunan Til Xenzir bölgesine yönelik yeni bir saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada, “Güçlerimizin üslendiği iki noktaya birçok koldan saldırı düzenleyen çete gruplarıyla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Akşam saatlerine kadar aralıksız süren çatışmalar ardından çetelerin saldırıları püskürtülmüş ve çetelere ağır darbeler vurulmuştur. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 25 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete de yaralanmıştır. Güçlerimiz bu alanda 5 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 1 adet panzer, 3 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet Karnas suikast silahı ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirmiştir.” denildi.
YPG bu bölgedeki çete saldırılarının püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan 2 savaşçının da yaşanan çatışmalarda şehit düştüğünü kaydetti.
YPG-YPJ’den çetelere yönelik eylem
Dün gece Til Temir çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik çeşitli eylemler düzenlendiğini vurgulayan YPG, çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:
“Dün gece Til Temir ve Hasekê arasındaki Xerîta köyü yakınlarında bulunan Til Sikra alanında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Güçlerimiz 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar ile bu silahlara ait bir miktar cephane ele geçirmiştir.
Til Nasir köyüne yönelik düzenlenen saldırıda ise güçlerimiz stratejik bir tepeyi hedeflemiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda çetelere ait 1 araç darbelenmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.
Güçlerimiz eş zamanlı olarak Til Fweda, Til Baz ve Til Hirmiz köylerinde konumlanan çete gruplarını hedefleyen saldırılar düzenlemiştir. Bu saldırılarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır”
Kobanê’de 13 çete öldürüldü
Kobanê direnişinin 191. gününde sürdüğünü ifade eden YPG, “Güçlerimiz dün gece Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Qertel köyünde konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu saldırı ve çatışmalarda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür.” dedi.

No comments