Breaking News

Kobani ve Cizîrê’de 24 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı direnişini sürdüren YPG güçleri, çete saldırılarını püskürterek Kobani ve Cizîrê’deki çatışmalarda 24 çete üyesini öldürdü.
YPG Basın Merkezi, Cizîrê ve Kobani’de devam eden direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı YPG güçlerinin direnişinin sürdüğü belirtilen açıklamada, bugün sabah saatlerinde YPG savaşçılarının Til Temir’e bağlı Xebîş köyü yakınlarında çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, “Çeteleri ait bir araç konvoyunun hedeflendiği saldırıda güçlerimiz bir aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Alana müdahale etmek isteyen çete grupları da güçlerimiz tarafından vurularak püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.
Bugün öğlen saatlerinde de güçlerimiz Til Temir’in batısında bulunan Til Nasrî köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı sonucunda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.
Kobani’de 10 çete cenazesi YPG’nin eline geçti
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 193. gününde devam ettiğini de hatırlatarak şu bilgileri paylaştı:
“Güçlerimizin önceki gün Kobanê’nin güneyindeki Sepeta Ereban köyüne yönelik başlattığı operasyon devam etmektedir. Güçlerimiz köye hakim olan tepeleri çetelerden alarak özgürleştirmiştir. Yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilemezken çetelere ait 10 cenaze güçlerimizin eline geçmiştir. Köyde halen yer yer çatışmalar yaşanmaktadır.
Dün gece çete grupları Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Derfilît köyü yakınlarında bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesiyle saldırı çatışmaya dönüşmüştür. 5 çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalar ardından çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır.”

No comments