Breaking News

KCK: Hesekê katliamının hesabını misliyle sorulacak


‌HABER MERKEZİ – KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Hasekê saldırıları üzerine yayınladığı açıklamada nefretle kınadığı bu katliamda şehit düşenleri saygı ve minnetle anarak başta yakınları ve aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diledi. KCK yaptığı açıklamada “Rojava devriminin ve halkların düşmanı olan güçler çok iyi bilmelidirler ki, yaptıkları saldırı ve katliamların hesabını misliyle ödeyeceklerdir.” dedi.
20 Mart gecesi Hasekê’de Newroz bayramını kutlayan halka yönelik DAIŞ tarafından gerçekleştirilen 2 eş zamanlı bombalı saldırıda 52 yurttaş şehit düşerken, 100’den fazla yurttaş da yaralanmıştı. KCK yürütme konseyi eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada DAIŞ faşistlerinin Haseke’de gerçekleştirdiği vahşi katliamı nefretle kınadığını belirtti.
KCK açıklamasında şunlara yer verildi:
“Kobanê ve Şengal’de halkımızın direnişi ve YPG-YPJ güçleri karşısında tarihsel yenilgi alan DAIŞ faşizmi, Kürdistan’dan temizleninceye dek mücadelemiz sürecektir. DAIŞ faşistleri sadece Kürdistan’da değil, oldukları her yerde mücadelemizin hedefidirler. Arkasındaki güçler kim olursa olsun hiçbir güç DAIŞ faşizminin yeryüzünde silinmesine engel olamayacaktır. İnsanlık, tarih, kültür ve doğa düşmanı bu faşist çete güruhu tasfiye edilmek zorundadır. Kobanê, Şengal, Til Hemis ve Til Temir’de iradesi kırılan ve yenilgiye uğratılan DAIŞ faşistleri, intikam almak için vahşi katliamlara başvurmaktadır. Ancak hiçbir saldırı ve katliam halkımızın direniş iradesini kıramayacak, aksine bu saldırılar karşında savaşan halk gerçeğine ulaşılarak direniş daha da yükseltilecektir.”
‘Ortak mücadele bir zorunluluk olmuştur’
Ortadoğu’nun demokratikleşmesi, tüm inançların ve kimliklerin özgürlüğü için hiçbir dönemle kıyaslanmayacak kadar bugün ortak mücadele bir zorunluluk olmuştur. Demokratik ulus perspektifiyle tüm halkların özgürlüğü ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için bu zorunludur. Rojava bugün bu direnişin öncülüğünü yapmaktadır. Bölgenin demokratikleşmesini, halkların demokratik ve özgür yaşamını istemeyen statükocu ulus devletçi güçlerin ve uluslararası hegemonik politikaların DAIŞ faşizmi gibi insanlığın başına bela olan örgütlerin ortaya çıkmasındaki rolü büyüktür. Bu güçler politikalarını değiştirip halklara ve insanlığa daha fazla acı çektirmenin zalimliğinden vazgeçmelidirler.
Bu temelde tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesi güçlerini statükocu politikalara ve DAIŞ faşizminin saldırılarına karşı Kürt halkıyla birlikte bir kez daha mücadele birliğine çağırıyor, bu vesileyle Rojava’daki direnişi selamlarken, Hasekê katliamının hesabının mutlaka sorulacağını belirtiyoruz.”

No comments