Breaking News

Til Temir’de 7 çete öldürüldü

TIL TEMIR – Dün gece Til Temir’in güneyinde Ortak Direniş Güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucunda 7 çete üyesi öldürülürken, bir araç da darbelendi.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, dün gece Til Temir’in güney hattında yer alan Til Nesrî, Til Xeyal, Til Baz, Til Xerîta, Til Sekan, ve Til Hirmiz köy yolları üzerinde Ortak Direniş Güçleri (YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi, Zerevanên Xabur, Sutoro ve Asayiş Güçleri) ile DAIŞ çeteleri arasında çatışma yaşandığını bildirdi. Çatışmalar sonucu Til Hirmiz’de 7 çete üyesi öldürülürken, 3’ü de yaralandı.
Dün gece saat 01.00 sularında Til Nasrî köyünde Ortak Direniş Güçleri İle çeteler arasında şiddetli çatışmalar saat 06.00’a kadar devam etti. Çatışma sonucunda onlarca çete üyesi öldürülürken, bazı çetelerin cenazeleri direniş güçlerinin eline geçti. Çetelere ait bir araç darbelenirken, yine çok sayıda askeri cephane direniş güçlerinin eline geçti. O cephanelerde bazıları şöyle: “Bir RPG, bir Kalaşnikof ve çok sayıda Kalaşnikof mermisi.”
(ekip/ss)
ANHA

No comments