Breaking News

Til Hemîs köylüleri evlerine geri dönüyor

GIRKÊ LEGÊ – YPG/YPJ güçlerinin Til Hemîs kasabası ve çevre köylerine yönelik operasyonları ardından bölgede sağlanan güvenli ve huzurlu ortam ardından yerleşim yerlerini terk eden yurttaşlar geri dönmeye başladı.
Til Hemîs kasabası ve çevre köylerinde yaşayan yurttaşlar, DAIŞ çetelerinin baskılarından dolayı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmışlardı. YPG/YPJ güçlerinin bölgeye yönelik gerçekleşti özgürleştirme operasyonu ardından, bölge çetelerden arındırılarak özgürleşti. Çetelerin bölgeden süpürülmesinden sonra, bu alanda huzur ortamı sağlandı. Çetelerin baskı ve zorbalığından kaynaklı yerleşim yerlerini tek etmek zorunda kalan yurttaşlar da bölgenin ehemmiyetli hale gelmesi ile birlikte yeniden yerleşim alanlarına gelip yaşamlarına kaldıkları yerden daha huzurlu ve güvenli bir şekilde devam etmeye başladı. Asayiş güçlerinin bölge halkı için bilgilendirme yapması ardından Hemedan, Kenane, Kinho, Misterîha ve Qezaa köylüleri de evlerine geri dönmeye başladı.
Hemedan köylüsü Fehed Hemûn Reat, bölgelerinin çetelerden temizlenmesiyle birlikte geri dönmeye başladı. Şimdi ise bölgelerinde çok daha huzur içinde yaşadıklarını kaydetti. Çetelerin İslamiyet’le hiçbir alakalarının olmadığını dile getiren Reat, YPG/YPJ güçlerinin bölgeyi güvenli hale getirdiklerini ifade etti.
Kinho köyünden Mihemed Rihêl, YPG/YPJ güçleri sayesinde bölgenin daha güvenli bir ortama kavuştuğunu Reat gibi yineledi.
Kenane köyü muhtarı Diyab Rebah ise Kanton yetkililerine seslenerek yaşamsal ihtiyaçların tedariki için yardım talebinde bulundu.
Til Koçer Asayiş güçleri de yurttaşların geri dönüş yapan yurttaşlara yardımcı olmak amacıyla tüm gücüyle çalışıyor.
(ss)
ANHA


No comments