Breaking News

YPG’den çetelere operasyon!

HABER MERKEZİ – Kobanê’de  YPG güçleri, çetelerin işgali altındaki Sepeta Ereban köyüne yönelik bir operasyon başlattı. Köyde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cizîrê ve Kobani’de dünden bu yana gerçekleşen YPG eylemlerinde ise, 4 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîrê Kantonlarında DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı YPG güçlerinin direnişinin sürdüğü belirtilen YPG açıklamasında “Dün gece güçlerimiz Til Temir ile Hesekê arasındaki Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüş, 2 çete de yaralanmıştır. Güçlerimiz bu alanda 1 cenazeyle birlikte çetelere ait 1 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar silahı ele geçirmiştir” denildi.
YPG Basın Merkezi, 192. gününde devam eden Kobani direnişine ilişkin ise, dün gece Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Xanê köyüne yönelik YPG güçlerinin bir saldırı düzenlediğini belirterek bu saldırıda tespit edilebilen 3 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.
YPG, “Kobanê’nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyüne yönelik güçlerimiz bir operasyon başlatmıştır. Çetelerin işgali altında bulunan köyde şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır” dedi.
(aç)
ANHA

No comments