Breaking News

MLKP savaşçıları: Özgürlüğe kadar Rojava halkının yanındayız


STALÎN OSO
TIL TEMIR –  Til Temir’de DAIŞ çetelerine karşı YPG/YPJ güçlerinin yanında yer alarak direnen MLKP savaşçıları, özgürlüğe kadar Rojava halkının yanında mücadele edeceklerini vurguladı.
Til Temir direniş cephesinde yer alan MLKP’li savaşçılar ANHA’ya konuştu. Alman asıllı MLKP savaşçısı Ariston Belmer, YPG/YPJ insanlığın savunma gücü olduğunu ve o yüzden de onların yanında yer alarak çetelere karşı savaştıklarını kaydetti.
“Rojava halkının özgürlüğü hedef alınarak DAIŞ çeteleri tarafından vahşi saldırılara maruz kalıyor” diyen  Belmer, onun için insanlığa karşı yapılan saldırıların  karşısında direniş içinde olduklarını ifade etti. Belmer, özgürlüğü talep eden güçlerin buradaki direnişlerinin anlatmakla bitmeyeceğini ve direnişin her anının sadece dile getirmekle tükenmeyeceğini söyledi.
Îvana Hoffman (Avaşîn Tekoşîn Güneş) izinde yürüdüklerini dile getiren Belmer, “Bölge halkının sükûnet ortamında yaşamasını istiyoruz. Bu Îvana Hoffman’ın da isteğiydi. YPG/YPJ güçlerinin çetelere karşı direnişi tüm insanlık içindir. Uluslararası bir teröre karşı savaşıyoruz. Bu direnişe katılmaktan dolayı başımız diktir” diye konuştu.
Türk asıllı Serkan Demiroğlu: “Tüm dünya Rojava devrimi ve direnişini şaşkınlıkla takip ediyor. Rojava halkının direnişi  ve Demokratik özerklik sisteminin tüm dünyaya örnek olacağı inancındayım.
Rojava devrimi halkın direnişi sayesinde kazanacaktır. Kapitalist faşist hareketler tüm enerjileri ile devrimi yıkmak bozmak istiyorlar. Oysa bu devrim halkın iradesi ile başaracaktır. Biz Dünyanın her yerinde yer alan MLKP’liler Rojava halkını yalnız bırakmayacağız, tüm gücümüz ve kuvvetimizle özgürlüklerini sağlayıncaya kadar yanlarında yer alacağız” dedi.
(ss)
ANHA


No comments