Breaking News

YPG’den DAIŞ’a şok baskın

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Til Temir’de saldırı hazırlığında olan çetelere şok saldırı düzenlenleyerek 11 çete üyesini öldürdü. Kobani’de devam eden direnişte ise, 8 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîrê Kantonlarında DAIŞ çetelerine karşı devam eden direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı YPG güçlerinin direnişinin sürdüğü belirtilen açıklamada, dün gece Til Temir’de çetelere iki ayrı baskın düznelendiği bildirildi.
Açıklamada, “Dün gece güçlerimiz Til Temir’e bağlı Xebiş köyünde çete gruplarına yönelik 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubuna yönelik şok bir baskın gerçekleştirilmiştir. Kaçmaya çalışan çete gruplarını etkili bir şekilde vuran güçlerimiz çetelere ait fox tipi bir aracı imha etmiştir. Burada tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür.
Ayrı bir noktada düzenlenen ikinci saldırıda da çetelere ait askeri bir araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Alev alarak yanan araçtaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Müdahale amacıyla alana ulaşmaya çalışan çetelere de müdahale eden güçlerimiz burada 2 çete üyesini öldürmüştür” denildi.
Kobani’de 8 çete öldürüldü
DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 194. gününde devam ettiği hatırlatılan YPG açıklamasında Kobani’de yaşanan çatışmalar ve YPG eylemlerine ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:
“Kobanê’nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyünde güçlerimiz ile çete grupları arasında yaşanan çatışmalar devam etmektedir. Dün gece şiddetlenen ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam eden çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.
Aynı cephede bulunan Girêk köyünde konumlanan çete gruplarına yönelik düzenlenen saldırıda ise tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür”.
(aç)
ANHA

No comments