Breaking News

Kobani’de bir tepe çetelerden temizlendi

KOBANÊ – Kobani’nin doğu ve güney cephelerinde YPG güçleri le DAIŞ çeteleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Doğu’da stratejik bir tepe çetelerden temizlendi.
Çatışma alanlarındaki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilglere göre, DAIŞ çeteleri bu sabah erken saatlerde Kobani’nin güneyinde yer alan Sinaa köyü ve Sirrîn kavşağına yönelik bir saldırı girişiminde bulundu. Girişime YPG güçlerinin sert karşılık vermesiyle alanda şiddetli çatışmalar çıktı.
Halen devam eden çatışmalara ilişkin detaylı bilgi alınamadı.
Aynı bölgede yer alan Sebit köyünde ise dün gece YPG savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Ancak henzi çatışmalara ilişkin bilgi alınamadı.
Kobani’nin doğusunda da YPG güçleri dün gece Xerab Zer ve Harik köylerinde DAIŞ çetelerine yönelik etkili eylemler düzenledi. eylemlerde en az 9 çete üyesinin öldürüldüğü öğrenildi.
Yine Kobani’nin doğusunda YPG savaşçılarının DAIŞ çetelerine yönelik düzenlediği bir digger eylemde ise stratejik önemi olan Qazan Tepesi çetelerden temizlendi. Çatışmalar sonucunda 4 çete cenazesiyle birlikte çok sayıda silah ve cephane de YPG savaşçılarının eline geçti.
Kobani’nin birçok alanında çatışmalar devam ediyor.
(aç)
ANHA



No comments