Breaking News

Rojava Asayişinden yeni güvenlik kararı

SERÊKANÎYÊ – Serêkaniyê Asayiş yönetimi, Cizîrê Kantonu’nda çetelerin saldırı ve sabotajlarına karşı sivil araçlardaki her türlü poster ve bayrakları kaldırma kararı aldı.
Asayiş yönetimi yazılı bir bildiri yayınlayarak, Serêkaniyê kentinde çetelerin bayrak, poster vb simgeleri kullanarak provokatif girşimlerde bulunacağı yönündeki istihbarat üzerine, kontrol noktalarından geçişleri ve olası olumsuz durumları önlemek için sivil araçlardaki tüm poster ve bayrakların kaldırılmasına dönük karar alındığını bildirdi.
Asayiş yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Serêkanîyê ve Cizîrê Kantonu’nda devam eden olağanüstü koşullara dikkat çekerek, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve alınan kararın pratikleşmesinde asayiş güçlerine yardımcı olmalarını istedi.
Güvenlik nedeniyle poster ve bayraklar gibi sembollerin bu süreçte araçlara ve evlere asılmasının sakıncalı olduğunu ifade eden Asayiş yönetimi, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve araçlarındaki poster vb sembolleri sökmelerini istedi.
Daha önce çetelerin araçlarına şehit resimleri ve YPG bayrakları asarak kimi eylemler gerçekleştirdiğine dikkat çekilen Rojava Asayişinin açıklamasında, “çetelerin, araçlarına şehit posterleri ve bayraklar asarak asayiş noktalarından rahatlıkla geçmelerini ve kimi yerlerde sabotaj eylemleri düzenleme planlarını engellemek ve boşa çıkarmak için böyle bir karar aldık” denildi.
Açıklamada ayrıca, YPG/YPJ araçları ve resmi kurumlara ait araçlar dışındaki tüm araçlarda, içeriyi görmeyi engelleyen siyah camların da kaldırılması ve araç içindeki insanların görünür şekilde olması gerektiği belirtildi.
Güvenliğin herkesi ilgilendirdiği ve sorumlu kıldığı belirtilen Asayiş yönetimi açıklamasında, her türlü güvenlik önleminde halkın sorumlu davranarak asayiş güçlerine yardımcı olması istendi.
(mne/aç)
ANHA


No comments