Breaking News

Peşmerge ve gerilladan ortak operasyon: 50 çete öldü

KERKÜK – Kerkük’te, Daqoq kasabası çevresinde gerilla ve peşmerge güçlerinin ortak operasyonlarında 5 köy DAIŞ çetelerinden kurtarıldı, 50’den fazla çete üyesi de öldürüldü.
Daqoq Komitesi Sorumlusu İdrîş Hacî Adil yaptığı açıklamada; “Peşmerge güçleri, anti-terör timleri ve gerillaların operasyonu sonucu Daqoq sınırında bulunan 5 köy tamamen DAIŞ teröristlerinden temizlendi. 50 çete öldü, onlarcası da yaralandı” dedi.
Kürt güçlerinin yeni operasyon için hazırlık yaptığını dile getiren Adil; “Kerkük il sınırında bulunan ve DAIŞ’ın karargah olarak kullandığı Uzêr ve Etşane köylerine yönelik operasyon hazırlıkları sürüyor. Tüm bu 3 günlük operasyonlarda 6 peşmergemiz kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir” açıklamasını yaptı.
2 peşmerge yaşamını yitirdi 
Gerilla ve peşmergelerin gerçekleştirmiş olduğu ortak operasyon sonucu DAIŞ çetelerinden kurtarılan ve peşmergenin denetimine geçen Wehdê köyünde DAIŞ çeteleri tarafından bir eve yerleştirilen bomba düzeneğinin patlaması sonucu 2 peşmerge yaşamını yitirdi, 1 peşmerge ise yaralandı.

No comments