Breaking News

IŞİD'ten yolsuzluk gerekçesiyle iç infaz

Yerel kaynaklar, Musul’da faaliyet gösteren IŞİD Bağlantılı “Emlak Ofisi”nin önemli yetkililerinden birinin IŞİD tarafından idam edildiğini bildirdiler.



Güvenlik nedeniyle kimliğinin gizli tutulmasını isteyen Musullu bir aktivist, “IŞİD üyelerinin Musul’un güneyinde bulunan Arfila köyünden Salman Ahmed Ali isimli bir IŞİD görevlisini, kendi kişisel çıkarları doğrultusunda Müslümanların paralarını çalmak ve görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla idam ettiklerini,” bildirdi.

Kaynak, idam edilen Ali’nin bölgedeki Irak ordusu ile polis teşkilatı üyelerine ait özel mülklerin haciz edilmesi işleminin yanısıra, Musul ve çevresinde faaliyet gösteren IŞİD’e ait “Emlak Ofisi adlı gayrımenkül yatırımı yapan bir kuruluşun yönetiminden de sorumlu olduğunu ifade etti.

IŞİD’in Musul’un kontrolünü ele geçirmesinden önce Irak güvenlik birimleri tarafından çok arananlar listesinde olduğunu vurgulayan kaynak, “IŞİD Musul’un eline düşmeden önce civardaki en büyük suçlulardan biri olarak bilinirdi,” dedi.

“IŞİD’in 27 Kasım 2014 tarihinde, Salman’ı, civarda oldukça iyi tanınan Arfila köyüne mensup Arap İniza aşiretinin bir üyesi olduğu için, Güney Musul valisi olarak atadığını,” vurgulayan kaynak, “Salman’ın Ninova Polis departmanı eski şefi Tümgeneral Ahmed Hasan Ali el Cuburi’nin kuzeni olduğunu ve İniza aşiret mensuplarının IŞİD’in Musul’un kontrolünü ele aldıktan sonra IŞİD’e bağlılık yemini ettiklerini,” söyledi.

Geçtiğimiz aylarda IŞİD teröristleri örgüt üyeleri arasındaki iç anlaşmazlıklar ve muhalefet nedeniyle onlarca üyesini infaz etti.

No comments