Breaking News

IŞİD, kaçan mahkumlara yardım eden iki Kürt gencini idam etti

IŞİD, dün kontrolü altındaki el Bab şehrinde, iki ay önce cezaevinden kaçan mahkumlara yardım ettiklerini ileri sürdüğü iki Kürt gencinin başını kesti.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, IŞİD teröristleri Cumartesi günü (dün) Suriye’nin kuzeyinde bulunan el Bab şehrinin kırsal bölgesindeki Şadud köyünden iki Kürt gencini, IŞİD kontrolü altındaki cezaevlerinde bulunan mahkumların kaçmasına yardım ettiklerini ileri sürerek, idam etti.



El Bab şehrinden görgü tanığı Yasin Ali Ara News’e, Cumartesi sabah erken saatlerde IŞİD teröristlerinin El Bab şehrinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ve daha sonra köydeki evlerinden zor kullanarak getirdikleri iki genci şehrin Halk Meydanı’na götürdüler.

“Örgüt üyelerinin, tutukluların kaçmalarına yardım ettikleri için iki genç erkeğin idam edileceğini ilan ederek insanlardan meydana toplanmalarını istediklerini,” vurgulayan Yasin Ali, bir IŞİD üyesinin idam bildirimini okumasının ardından, “teröristlerin barbarca bir şekilde gençlerin kafalarını kestiklerini ve gövdelerini şehrin meydanına astıklarını,” söyledi.

Ali, katledilen gençlerden birinin akrabasının söylediği, “IŞİD el Bab’ı kontrol ettikten bu yana köylerinden ayrılmamalarına rağmen IŞİD onları tutukluların kaçmalarına yardım etmekle nasıl suçlar?” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak kurbanların aktif olarak siyasi bir etkinliklerinin olmadığını ve IŞİD’in El Bab şehrini kontrolünün ardından şehri hiç ziyaret etmediklerini söyledi.

Ali, “İki gencin katledilmesinin, örgütün her iki kurbanın da verilen cezayı hakettikleri hususunda toplum nezdinde kendilerini haklı çıkarmak için sudan bahaneler oluşturduklarını kanıtlıyor,” dedi.

IŞİD’in kontrolünde bulunan El Bab şehrindeki cezaevinden yaklaşık iki ay önce çok sayıda mahkum kaçarak, örgütün kontrolünün dışındaki bölgelere sığınmışlardı. Örgüt bunun üzerine şehirdeki Kürt azınlık arasından yüzlerce insanı tutuklayarak cezaevlerine koymuştu.

Nerinaazad

No comments