Breaking News

YPG’den Kobani’nin doğusunda operasyon

KOBANi – Kobani’nin doğusundaki çetelere operasyon düzenleyen YPG güçleri, 4 köy ve bir mezaryı özgürleştirdi. YPG Basın Merkezi, Kobani ve Til Temir’de yaşanan çatışmalarda 14 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak YPG güçlerimiz bu saldırılara karşoı direnişinin sürdüğünü kaydetti.
Dün gece çete gruplarının Til Temir’e bağlı Xebiş köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğine yer verilen açıklamada “Güçlerimizin aktif savunması karşısında tutunamayan çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır” denildi.
Kobani’de 4 köy ve bir mezra çete işgalinden kurtarıldı
DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişi 195. gününde devam ederken dün gece YPG savaşçıları Kobanê’nin güneydoğusuna yönelik bir operasyon düzenledi.
YPG, Çete gruplarının işgali altında bulunan 4 köy ve 1 mezrayı hedefleyen savaşçıların çetelere ağır darbe vurduğunu ve hedeflenen Boxê, Şêx Omer, her iki Kazan köyü ve Çelebî mezrasının özgürleştirildiği operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tam olarak tespit edilemediğini, bu alandaki operasyonun devam ettiğini bildirdi.
Kobanê’nin güneyindeki Sepeta Ereba köyündeki çatışmaların da devam ettiği ifade edilen YPG açıklamasında “dün gece bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.
(aç)
ANHA

No comments