Breaking News

Cephedeki Peşmergeye Gönüllü Sağlık Hizmeti

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Hewler kentinde bir araya gelen gönüllü doktorlar, cephede nöbet tutan Peşmergelere sağlık hizmeti verdi.


Sağlıklı Kürdistan Derneği'ne üye bir grup doktor, Hewler'in 50 kilometre batısındaki Xazer bölgesinde görev yapan Peşmerge birliğini ziyaret etti. Komutanlardan bilgi alan doktorlar, daha sonra kendilerine ayrılan bir odada hasta olduğunu ifade eden Peşmergeleri muayene etti. 

Doktor Erdalan Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada daha önce dernek olarak sığınmacı kamplarını ziyaret ettiklerini, bugün de Peşmergenin sağlık sorunlarını çözmek için cepheye geldiklerini söyledi. 

Hali hazırda Peşmerge Bakanlığı'nın sağlık hizmeti verdiği bilgisini paylaşan Hüseyin, "Ancak biz farklı bir göz olarak cephedeki Peşmergenin durumunu yerinde görmeye geldik. Çünkü burada görev yapan doktorların uzmanlık alanları yok. Bizimle gelen doktor arkadaşların tümü uzmandır" dedi.

Hüseyin, aynı zamanda Peşmergeye "manevi destek" vermeyi amaçladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Peşmergeler, soğuk, sıcak demeden gece gündüz evlerimizi ve şehrimizi koruyor. Onlar bizi IŞİD teröründen, biz de onları hastalıklardan koruyacağız. Gözlemlerimize göre buradaki Peşmergeler arasında daha çok kulak, boğaz ve baş ağrısı gibi soğuğa bağlı hastalıklar yaygın. Hepsine gereken ilaçları verdik. Ancak bazılarını hastanede tedavi etmemiz gerekiyor. Bunun için onlara randevu verdik."

Peşmerge komutanı Tuğgeneral Didewan Hurşit de gönüllü doktorların cepheye gelerek sağlık hizmeti vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

No comments