Breaking News

Kobani’de 35 çete öldürüldü

KOBANİ – YPG Basın MerkeziKobanê’nin doğu ve güneydoğusunda düzenlenen operasyonlarla çetelere önemli darbeler vurulduğunu ve 35 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani direni cephelerinde dün yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin tüm görkemi ve zafer müjdesiyle devam ettiğini belirtti.
Direnişin 187. gününde Kobanê’nin doğu ve güneydoğusunda düzenlediği operasyonlarla çetelere önemli darbeler vurulduğu belirtilen açıklamada “Xirab Zêr tepesine yönelik operasyon düzenleyen güçlerimiz uzun çatışmalar ardından bu tepeyi çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 2 adet kaleşnikof, 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet BKC, 3.000 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar, 3 adet B7 roketatar güllesi, 2 raxt ve 20 adet şarjor ele geçirmiştir” denildi.
YPG, sınır hattı üzerinde bulunan Îqbiş köyü yakınlarındaki çete gruplarına yönelik saldırıda da tespit edilebilen 2 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti.
YPG açıklamasının devamnında ise, şu bilgiler paylaşıldı:
“Çete gruplarıyla Kazan tepesi çevresinde yaşanan çatışmalar dün gece saatlerine kadar aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 19 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 6 cenazeyle birlikte 10 adet kaleşnikof, 2.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet BKC ele geçirmiştir.
Dün öğlen saatlerinde Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Salê köyüne gitmek isteyen bir grup sivil yurttaşımız DAIŞ çeteleri tarafından hedef alınmıştır. Saldırı sonucunda maalesef 3 sivil yurttaşımızın şehit düşürülmüştür. Saldırı ardından hızla bölgeye müdahale eden güçlerimiz saldırıyı düzenleyen çetelere yönelik bir operasyon başlatmıştır.
Kobanê’nin güneyinde bulunan Sinaa köyü ve Sirîn kavşağına yönelik dün çete grupları tarafından başlatılan saldırılar dün tüm gün boyunca devam etmiştir. Burkan El Fırat güçlerinin de aktif katıldığı direnişte tespit edilebilen 8 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimizin çete tehdidini bertaraf etmek amacıyla alanda başlattığı operasyon devam etmektedir.”
YPG, bu alandaki çatışmalarda, çete saldırılarının püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan Burkan El Fırat bileşeni bir savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

No comments