Breaking News

9 özgürlük savaşçısı için Efrîn’de görkemli tören

EFRÎN – Keştear ve Meryemîn köyü direnişlerinde yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ ve Devrimciler ordusu binlerce Efrînli yurttaş tarafından görkemli bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Efrîn’e bağlı Keştear  ve Meryemin köyü direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Şoreş Xwînreş, Diyar Çiya, Dilxwaz Efrîn, Rizgar Başiqle, Dilşêr Qendiîl,  YPJ savaşçısı Doza Berxwedan ile Devrimciler Ordusu savaşçılarından Ebilrezaq Cehfer, Mihemd Ebil Rehman ve Mihemd Hemo‘yu uğurlamak için birlerce kişi Avrîn hastanesi önünde toplandı.Binlerce yurttaş 9 özgürlük savaşçısının posterleri ve YPG/YPJ, Devrimciler Ordusu bayraklarını açarak “bijî berxwedana YPG/YPJ’ê û Artêşa Şoreşgeran” sloganlarını haykırdı. Cenazeleri hastaneden alan kitle Şera ilçesinde bulunan Metîna köyündeki Şehit Refîq mezarlığına götürüldü.
Şehitlikte 9 savaşçı için askeri tören düzenlendi. saygı durşu ardından, töreninde TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Îlham Ehmed, Efrîn Savunma Konseyi başkanı Ebdo Ibrahîm, YPJ komutanlarından Afşîn Cudî,Devrimciler Ordusu adına Faris Heco, Şehit Aileleri Kurumu üyesi Meryem Henan ve Mihmed Hemûd ailelere ve Kürdistan halkına başsağlığı dileyerek intikamlarının alınacağını söyledi.
Türk devletinin sınır kapısındanEl-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çetelerine sınırsız destek sağladığını, her türlü silah ve lojistik yardımında bulunduğubelirtilen konuşmalarda, “Türk devleti çetelerle birlikte kantondaki sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu saldırılara tarafımızdan en görkemli şekilde ına karşılık verecektir. Şehitlerimizin intikamını alma ve zafer sözü veriyoruz” denildi.
Son bir hafta içerisinde çetelerin tüm güçlerini Efrîn çevresine kaydırdığı belirtilen konuşmalarda, YPG/YPJ ve Devrimciler Ordusu’nun direnişi ile çete saldırılarının boşa çıkarıldığı ve ağır darbeler vurulduğu belirtildi. Konuşmacılar, “Çetelere buradan ileteceğimiz mesaj Kürt halkının gücü ve iradesini iyi tanıyarak hareket etmenizdi. Kürt halkının iradesinin hiçbir şekilde kırılamayacağını anlamalıydılar. Bir kez daha halkımızın meşru haklarını elde edinceye kadar özgürlük yolunun  takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya duyuruyoruz” dediler. Konuşmacılar özgürlük savaşçılarının ailelerine başsağlığı dileklerini ilettikten sonra, özgürlük savaşçılarının kimlik bilgileri okunarak, şehadet  belgeleri ailelerine teslim edildi.
9 özgürlük savaşçısı Şehit Namirin ve intikam sloganlar ile zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments