Breaking News

Çetelerin stratejik noktası Ceyş El-Suwar’ın denetimine girdi

CÛDÎ ROJ
EFRÎN – Dün akşam sızmak isteyen çete gruplarına darbe vuran Ceyş El-Suwar, Halep-Ezaz yolu üzerindeki Nusra çetelerinin stratejik noktası Faysal Değirmenini kontrol altına aldı.
Dün akşam saatlerinde Halep-Ezaz ile Kilis-Antep yolu üzerindeki Ceyş El-Suwar güçlerine yönelik el-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri sızma girişiminde bulundu. Çete gruplarıyla Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) güçleri arasında alanda 2 saat süren şiddetli çatışma yaşandı. Çatışma sonucunda Halep-Ezaz yolu üzerinde El-Nusra tarafından karargah olarak kullanılan Faysal Değirmeni ile Kilis-Ezaz yolu Ceyş El Suwar güçleri tarafından kontrol altına alındı.
Faysal Değirmeninin önemi
Çatışmalarda biri ağır olmak üzere 3 savaşçılarının yaralandığını duyuran Ceyş El-Suwar’ın önümüzdeki saatlerde konuya ilişkin detaylı açıklaması yapması beklenirken, çetelerden ele geçirilen Faysal değirmenin çeteler için stratejik önemde olduğu belirtiliyor.
Halep-Ezaz arasındaki anayol üzerinde yer alan Faysal Değirmeni, Ezaz’ın 9 kilometre güneyinde, Dêr Cemal köyünün ise 3 kilometre kuzeyinde kalıyor.  Efrîn’în Şêrawa ilçesi ise değirmenin batısında yer alıyor.
Daha önce DAIŞ çeteleri tarafından işgal edilmiş olan bu değirmen daha sonra el değiştirerek AKP güdümlü El-Nusra’nın denetimine girdi. El-Nusra çetesi burayı askeri karargaha dönüştürdü.
Nusra çetelerince kaçırılan Efrînli yurttaşların da uzun süre burada tutuldukları belirtiliyor.
Bu noktanın ele geçirilmesiyle Ezaz-Halep arasındaki anayol da Ceyş El-Suwar güçlerinin kontrolü altına girmşş oldu.
Baas güçleriyle çete grupları arasında şiddetli çatışma
Öte yandan dünden beri Biyanun’un doğusu ile Başkoyî köyünde El-Nûsra, Ehrar El-Şam ve bunlara bağlı diğer bazı çete grupları ile Suriye Baas rejimi arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Halen devam eden ve savaş uçaklarınca da yoğun olarak bombalanan bölgede Baas rejim güçlerinin Nibul ve El-Zehra gibi Şii çoğunluğun olduğu kasabalara doğru ilerlemeye çalıştığı öğrenildi.
Baas rejimi Halep bölgesinde kontrolü altındaki alanları rejime bağlılıklarıyla bilinen ve Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Nibul ve El-Zehra kasabalarını birbirine bağlamak isterken, Baas güçlerinin Başkoy tarafından Nibul ve El-Zehra’ya doğru 7 km ilerlediği öğrenildi.
 (aç)
ANHA

No comments