Breaking News

YPG: Halep’te bir çete aracı imha edildi

HABER MERKEZİ –DAIŞ çetelerinin Kobani’de DAIŞ çetelerinin köylere havan topları ve ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini belirten YPG, Halep’te ise, bir çete aracının içindeki çetelerle birlikte imha edildiğini bildirdi.
Yazılı açıklama yapan YPG Basım Merkezi, DAIŞ çetelerinin havan topları ve ağır silahlarla Kobani’nin güney ve güney batısına yönelik saldırıları devam etiğini duyurdu.
Kobani’de Eyn Îsa ve Qereqozax’a çete saldırısı
YPG açıklamasında çete saldırılarına ilişkin şu detaylara yer verildi:
“24 kasımda 11.00-12.00 saatleri arası, 25 kasımda 08.00-09.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobani’ye bağlı Eyn Îsa kasabasının güneydoğusnda yer alan Wesfa köyünden Eyn Îsa kasabasına yönelik havan toplarıyla saldırı düzenledi.
DAIŞ çeteleri 26 kasımda 14.30’da Eyn Îsa kasabasının güneyinde yer alan Filihê köyüne yönelik havan toplarıyla, aynı gün 08.00-11.00 saatleri arasında Eyn Îsa’nın doğusundaki Rabha köyüne ağır silahlarla saldırı düzenledi.
26 kasım günü 10.00-12.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Cerablus’un güneyindeki mevzilerinden hava toplarıyla Kobani’nin güneybatısında yer alan Qereqozax köyüne saldırmıştır.”
YPG’den mayın operasyonu
YPG Basın Merkezi, Eyn Îsa ile Kezwan dağı arasındaki bölgede DAIŞ çetelerinin döşediği mayınları temizleme faaliyetleri çerçevesinde 26 kasımda bir operasyon düzenledndğini ve tespit edilen mayınların etkisiz hale getirildiğni kaydetti.
Şêxmeqsud’da çete aracı iha edildi
26 kasım günü öğle saatlerinde El-Nusra çetelerinin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine ağır silahlarla saldırı düzenlediğni ve güçlerinin de saldırıya gereken oranda cevap verdiğini belirten YPG, açıklada “Güçlerimiz aynı gün Haleb-Skeyf arasındaki yolda hareket halinde olan El Nusra çetelerine karşı operasyon düzenlemiştir. Bu operasyonda güçlerimiz çetelere ait bir askeri aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Aynı bölgede ayrıca bir çete üyesi öldürülmüştür” dedi.
(aç)
ANHA

No comments