Breaking News

Rojava: Özgür kadın özgür toplumdur

RÛKEN BERÎ
HESEKÊ– YPJ Komutanı Sema Rojava,Kürt kadınının Rojava direnişinde rüştünü ispatalayarak toprağını ve onurunu koruduğunu belirtti.
YPJ Komutanı Sema Rojava,Kürt kadının Rojava Devrimi’nde rolünü ANHA’ya değerlendirdi.
‘Tarihi olmayanın geleceği de olmaz’
Sema Rojava, kadınların  tarihsel süreç içerisindeki mücadele ve direnişine değinerek tarihi olmayanın geleceğinin de olmayacağını söyledi.Rojava, tarihte kadınların sayısız başarılara imza attığını belirterek kadının toplumsal yasa ve kültür yaratıcısı olduğunu kaydetti.
Rojava, devlet ve eril zihniyetin kendini göstermesi ile birlikte kadının haklarınıun yok sayılarak köleleştirilmeye başlandığını belirtti.
Kürt kadınının Rojava Devrimi’ndeki rolünü tüm dünyanın duyduğunu belirterek devrimin  kadının üzerindeki çok yönlü  şiddet sarmalına etkili bir cevap olduğunu dile getirdi.
‘İki düşmana karşı mücadele ettik’
Rojava Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde kadınlarda önemli bir farkındalık geliştiğini kaydederek kadınların siyasi ve askeri bir direnişle onur ve topraklarına sahip çıktığını belirtti.
YPJ saflarındaki kadınların ataerkil zihniyet ve DAIŞ çetelerine karşı savaşarak bu her iki düşmanı da Rojava’daki pratikleri ile alt ettiklerini ifade etti.
‘Özgür kadın özgür toplumdur’
YPJ Komutanı Sema Rojava, Arin ve Zilanlar şahsında şiddete karşı ciddi bir darbe vurulduğunu belirterek Rojava Devrimi’nin Ortadoğu kadınlarına öncülük açısından önemli bir örnek olduğunu dile getirdi.
Sema Rojava değerlendirmelerinin sonunda kadının toplumsal ve yaşamsal haklarını tamamen elde edene dek iktidar güçlerine karşı mücadele edeceklerini dile getirirek özgür kadınların özgür toplumları inşa edeceğini belirtti.
(uş)
ANHA

No comments