Breaking News

Ceyş El-Suwar El-Malkiyê köyünü ele geçirdi

EZAZ – Dün akşam El-Nusra ve Ehar El-Şam çetelerinin saldırısı sounucunda Ezaz bölgesinde yaşanan çatışmalarda Ceyşe El-Suwar güçleri, çetelerin işgali altındaki Malkiyê köyünün denetimini ele geçirdi. Ceyş El-Suwar böylece Halep-Ezaz anayolu üzerndeki denetimini pekiştirmiş oldu.
ANHA muhabirlerinin güvenlir kaynaklardan aldıkları bilgilere göre, dün akşam Ezaz bölgesinde El-Malkiyê köyü yakınlarında Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) güçleri ile El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri arasında çatışma çıktı. Nusra çetelerinin saldırı sonucu çıkan çatışmalarda çetelere darbe vuran Ceyş El-Suwar güçleri bölgede ilerleme katederek köyü çetelerden temizledi.
Çatışmalarda Halep-Ezaz anayolu üzerinde bulunan, 55. Karargah olarak bilinen ve çetelerin eğitim kampı olarak kullandığı yer de Ceyş El-Suwar güçlerinin kontrolğüne geçti. Buraları ele geçiren Ceyş El-Suwar böylece Halep-Ezaz anayolu üzerndeki denetimini pekiştirmiş oldu.
Dün akşam yaşanan çatışmalarda onlarca El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetesinin öldürüldüğü, 2 Ceyş El-Suwar üyesinin de yaralandığı öğrenildi.
Gece saatlerinden bu yana Ezaz bölgesinde sessizliğin hakim olduğu belirtildi.
 (ekip/aç)
ANHA

No comments