Breaking News

QSD güçleri çetelerin silah ve cephanesini ele geçirdi

EFRÎN – Demokratik Suriye Güçleri (QSD) şiddetli çatışmalar sonucunda El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çetelerinden temizlenen Meryemîn köyünde çetelere ait çok sayıda silah ve cephane ele geçirdi.
El-Nusra, Ehrar El-Şam, DAIŞ ve sözde türkmen çete grupları birleşerek 27 Kasım akşamı Efrîn’e bağlı Meryemîn köyüne saldırdı. Saldırılara YPG güçleri sert direnişle karşı koydu. Çatışmalar sonucunda Meryemîn köyü tümden çetelerden temizlendi.
Şêrawa ilçesişne bağlı Meryemîn köyü çevresinde dünden bu yana yaşanan çatışmalara Demokratik Suriye Güçleri (QSD) de YPG güçleriyle birlikte katıldı.
Bugünkü çatışmalarda QSD güçleri, El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurdu. Çatışmalarda çeteere ait 3 askeri aracı imha eden QSD savaşçıları, öldürülen çoksayıda çetenin üzerinden çok sayıda silah ve cehane de ele geçirdi.
Çatışma bölgesindeki ANHA muhabirlerinin verdiği blgilere göre; QSD güçleri çatışmalarda bugün 3 araç, bir adet 23’lük Doçka ve 7 sandık mermisi, 30 RPG roketi, 46 sandık muhtelif çapta doçka mermisi ile 11 kalaşnikov ele geçirdi.
(ekip/aç)
ANHA




No comments