Breaking News

MLKP: Kadını hedef alan DAIŞ çetelerinden hesap sormaya devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – MLKP Rojava Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla kadınlara öz savunma ve direnişi büyütme çağrısı yaptı.
“Erkek egemen devlet şiddetine karşı Mirabel Kardeşlerin yaktığı zulme karşı direniş meşalesi Arinler’le, Saryalar’la harlanıyor. Rojava’da, Bakure Kürdistan’da direnerek sembolleşen kadınlar koskoca bir mücadele mirası bırakarak ölümsüzleşti, ölümsüzleşiyor” denilen MLKP Rojava Komünist Kadın Örgütü açıklamasında, şu ifadeler de kullanıldı:
Namlularımız emperyalist haydutlara ve DAIŞ faşist çetelerine dönük’
“Emperyalizmin, gericiliğin karanlığına karşın ezilen halklara ışık olan Rojava devrimimize yönelik tehditlerin sürdüğü dört yılda, savaşın en çok acısını yaşayan  kadınlar oldu. Bu nedenle öfkemiz de direnişimiz de büyük.
Namlularımız emperyalist haydutlara ve onların karşımıza diktiği DAIŞ faşist çetelerine dönük. Orta Doğu’nun bağrında doğan tüm dünya halklarına ve ezilen kadınlara umut olan  Rojava devrimimizin savunmasındayız, inşasındayız. Adım adım özgürleşen Rojava ve Şengal’de, siperlerinin  en önünde savaşan kadınlar olarak, devrim şehidi kadınlarımıza verdiğimiz sözümüzü adım adım yerine getirmenin huzuru  içerisindeyiz. Özgür Şengal’e geri dönen Êzîdî kadınların sevincinde payı olan kadın direnişçilerin özgürlük halaylarındayız. Hol hamlesinde, Haseki cephesinde DAIŞ çetelerini köy köy mezra mezra temizleyerek  Rojava topraklarını özgürleştiriyoruz. Şiddet, tecavüz saldırılarıyla en fazla kadınları hedef alan DAIŞ katillerinden hesap soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz.”
Açıklamanın sonunda, “Rojava Devrimi tüm dünya kadınlarını  öz savunmayı büyütmeye, erkek egemen şiddete karşı direnerek özgürleşmeye çağırıyor” denildi.
(uş)
foto arsiv

No comments