Breaking News

‘Türk devleti DAIŞ çetelerine desteğini sonlandırmalı’

HABER MERKEZİ – Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu,  Türk devletinin DAIŞ çetelerine destek vermeyi sonlandırmasını isteyerek Türk devletinin tutumlarını kınadı. Koordinasyon, demokratik güçler, insan hakları örgütleri ve BM’ e çağrıda bulunarak Rojava halklara ve güçlere destek çağrısında bulundu.
Rojava Kantonları(Cizir,Efrin, Kobani) Genel Koordinasyonu, DAIŞ çetelerine destek veren Türk devletinin kınayarak yardımlarını durdurması çağrısında bulunduğu bir yazılı açıklama yayımladı.
Açıklamada “Kendisini Osmanlı kuşağının mirasçısı olarak gören Türkiye’nin düşmanca uygulamaları her geçen gün artarak devam ediyor. Türk devleti, siviller üzerinde yarattığı korku ve katliamlarla uluslararası insan hakları anlaşmalarını ayaklar altına alarak insanlık direnişi sembolü olan halkımıza karşı terör uygulamalarını sürdürmek DAIŞ çetelerini destek sunmakta” denilerek şöyle sonlandırıldı:
“ Türk devletinin DAIŞ çetelerine destek veren tutumunu kınayarak DAIŞ çetelerine destek vermeyi sonlandırmalarını istiyoruz.  Demokratik güçlere, insan hakları  örgütlerine ve BM’ye çağrıda bulunarak Rojava halklara ve güçlere destek çağrısında bulundu.
 (uş)
ANHA

No comments