Breaking News

Çeteler Ziyara köyünde güç yoğunlaştırıyor

EFRÎN – El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinin, Efrîn kantonu sınırındaki Ziyara köyünde güç topladığı ve köy halkının da çetelerin köyden çıkması için protesto yürüyüşü düzenlediği öğrenildi.
ANHA muhabirlerinin yerel kaynaklardan aldıkları bilgilere göre, AKP/Erdoğan güdümlü El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri, Efrîn kantonu sınırındaki Ziyara köyünde güç toplamaya başladı.
Çetelerin güçlerini köyde toplamasından tedirgin olan köy halkının da çetelere karşı çıkarak yürüyüş düzenlediğini belirten kaynaklar, çetelerin köyü terk etmelerini istediğini, yürüyen halka çetelerin güçlerini bir kademe daha ileri getirerek köylülere ahlaksız sözler sarfettiklerini kaydetti.
Çavkaniyan diyar kirin ku çeteyan bi darê zorê meş belav kirin û niha dest bi ser de girtina malên wlatiyan û biçavkirinê kirine.
Yerel kaynaklara göre, AKP destekli El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri yurttaşları korkutup gözdağı vermek amacıyla güçlerini köy etrafında konumlandırdı.
Kürt köyü olan Ziyara köyü, yaklaşık 18 ay önce El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri tarafından işgal edildi.
Köylüler ise kendilerini çetelerin zulmünden kurtarması için YPG/YPJ güçlerine çağrıda bulunup imdatlarına yetişmesini istiyor.
(aç)
ANHA

No comments