Breaking News

Putin: Türkiye’ye ciddi sonuçları olacaktır

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında Türk devleti tarafından düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Terör işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık. Bu olayın Türkiye ve Rusya ilişkileri açısından çok ciddi sonuçları olacağını” belirtti.
Putin, Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşüren Türk devleti için sırtımızdan bıçaklandık olayın “Türkiye ve Rusya ilişkileri açısından çok ciddi sonuçları” olacaktır dedi.
Putin, ‘’Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Suriye’de düşürülen Rus uçağı, DAIŞ’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu. Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı. Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır’’ dedi.
Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaştığını söyleyen Putin, ‘’Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu’’ ifadelerini kullandı.  Putin, Türkiye ne istiyor? NATO’yu DAIŞ’ın hizmetine sunmayı mı? Sorusuyla uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz. Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrol ve petrol ürününün Türkiye’ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz. Buradan terörist grupların eline büyük paralar geçiyor” dedi.
(ad)


No comments