Breaking News

Batı Dicle ve Mahmur'da IŞİD'e ağır darbe

Batı Dicle ve Mahmur cephelerindeki hava operasyonlarında 100’ün üzerinde IŞİD üyesi öldürüldüğü bildirildi. Wankê nahyesinin Mişrif köyü Peşmerge Güçleri’nin kontrolüne geçti.
Batı Dicle ve Mahmur cephelerindeki hava operasyonlarında 100’ün üzerinde IŞİD üyesi öldürüldüğü bildirildi. Wankê nahyesinin Mişrif köyü Peşmerge Güçleri’nin kontrolüne geçti.
Batı Dicle ve Mahmur cephelerinde dün gece koalisyona bağlı savaş uçakları ile Peşmerge Güçleri, IŞİD hedeflerine havadan ve karadan ortaklaşa bir operasyon  düzenledi.
Batı Dicle Cephesi Komutanlığı, Peşmerge Güçleri’nin verdiği bilgi ve koordinatlar sayesinde koalisyon uçaklarının, Musul’un batısındaki Telaer ilçesindeki IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtti.
Komutanlık, operasyonda 80 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve 8 otomobilinde imha edildiğine dair bilgi edindiklerini kaydetti.
Peşmerge Güçleri Batı Dicle Komutanlığı, dün gece karadan koalisyon uçaklarının desteği ile düzenlenen kara operasyonunda Wankê nahiyesine bağlı Mişrif köyünün Peşmerge Güçleri’nin kontrolüne geçtiğini belirtti. Operasyonda yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD üyesinin etkisiz hale getirildiğini vurgulandı.
Newêran Cephesi’nde IŞİD mevzileri vuruldu
Peşmerge Güçleri Newêran Cephesi Komutanı Serbest Tirwanişî, dün gece koalisyon uçaklarının Newêran Cephesi’ndeki Brîman ve Umer Qamçî köylerinde IŞİD hedeflerini bombaladığını söyledi.
Serbest Tirwanişî, yapılan hava operasyonunun sonuçları hakkında net bir bilgi edinemediklerini belirtti.
Öte yandan Peşmerge Güçleri Mahmur Komutanlığı, koalisyon uçaklarının Musul’un Kudilê, Sultan Ebdulla köylerindeki IŞİD hedeflerini bombaladığı bilgisini verdi. Komutanlık operasyonda en az 21 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.



No comments