Breaking News

Rusya El-Nusra’ya giden cephane konvoyunu bombaladı

EZAZ – Türk devletinin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rus savaş uçakları, Bab El-Selamê sınır kapısı yakınlarında Ehrar El-Şam ve Cephet El-Nusra çetelerine giden cephane konvoyunu vurdu.
ANHA muhabirlerinin güvenilir kaynaklardan edindikleri bilgilere göre, Rus savaş uçakları Ezaz kasabasındaki sınır kapısı yakınlarında Türkiye’den AKP güdümlü Ehrar El-Şam ve Cephet El Nusra çetelerine gittiği ve içinde cephane olduğu belirtilen araç konvoyunu bombaladı.
Kaynak, saldırının yaklaşık bir saat önce (17.25 dolaylarında) Bab El Selam sınır kapısı yakınında gerçekleştiğini ve Ehrar El-Şam ve Cephet El Nusra çetelerine gittiği öğrenilen, içinde cephane olduğu bildirilen araç konvoyunun hedef alındığını belirtti.
Dün Rus savaş uçağının Suriye-Türkiye sınırında Türk devleti tarafından düşürülmesinden sonra Rus savaş uçakları ilk defa Şehba bölgesine bağlı Ezaz’da, Ehrar El-Şam ve Cephet El Nusra çetelerini bombalıyor.
Aynı kaynak, savaş uçaklarının ilk defa Ezaz’da bulunan çetelerin 3 üssüne de saldırı düzenlediğini kaydederken, bombardıman sonucunda ölen ve yaralanan çete sayısı hakkında şimdiye kadar somut bilgi edinilemedi.
(ak/aç)
ANHA

No comments