Breaking News

AKP’nin desteklediği çetebaşı Türkmen değil DAIŞ üyesi

HABER MERKEZİ – Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) Ezaz’da kendilerine saldıran Ehrar El-Şam ve El-Nusra’nın başını çektiği çete gruplarından bir çetebaşını sağ yakaladı. “Emir” denen çetebaşı DAIŞ üyesi çıktı.
AKP güdümlü Ehrar El-Şam, El-Nusra ve sözde Türkmen Sultan Murat ve Fatih Sultan Mehmet adlı çete grupları 5 gündür Ezaz bölgesinde Ceyş El-Suwar güçlerine yönelik provokatif saldırılarını sürdürüyor.
Çatışmalarda çete gruplarına ağır darbeler vuran Ceyş El-Suwar, Şehba bölgesinde AKP’nin desteklediği çete gruplarından birinin “emir” adı verilen bir çetebaşını yaralı olarak esir aldığını duyurdu.
Konuya ilişkin resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapan Ceyş El-Suwar, Ehrar El-Şam ve El-Nusra saflarında savaşırken esir alınan çete “emiri”nin üzerindeki cep telefonunda bu çetebaşının DAIŞ üyesi olduğunu ispatlayan fotoğralar yayınladı.
Sitede ayrıca AKP destekli çete grubunun çetebaşının bir çete topluluğu içinde söylediği şarkılarla Ebunekir Bağdadi ve Muhammed El-Colanî’yi överken islam değerleriyle alay ettiğini ortaya koyan bir video kaydı da yayınlandı.
el nu
Son günlerde kürtlere yönelik saldırıların yoğunlaştığı Bab ve Ezaz’ı da kapsayan Şehba Bölgesinde başta El-Nusra ve Ehrar El-Şam olmak üzere savaşan çete gruplarının tümüne “türkmen gücü” adı altında AKP/Erdoğan tarafından açıkça lojistik ve silah-cephane desteği veriliyor.
(ad/aç)
ANHA


No comments