Breaking News

Şehba bölgesi QSD güçlerinden destek istedi

ŞERVÎN MISTEFA
EFRÎN – El-Şehba bölgesi Rûsipîler (kanaat önderleri) Meclisi yöneticilerinden Cemal Elo, QSD güçlerine çağrıda bulunarak çetelerin katliam tehdidi altında bulunan köylerin kurtarılmasını istedi.
AKP/Erdoğan destekli El-Nusra, Ehrar El-Şam, Cund El-Aksa ve DAIŞ çeteleri dün gece organize bir şekilde Şêxmeqsud, Til Eran, Ezaz ve Efrîn’de dün gece geniş çaplı başlattığı saldırılara ilişkin ANHA’ya konuşan Elo, Keştear, Merîmîn ve Tinib köylerine saldırılarda çetelerin Bab El-Selam sınır kapısı üzerinden Türk askerleri tarafından yardım aldığını belirtti. Elo, çetelerin bu şekilde Efîn ve Ezaz’a eş zamanlı saldırı gerçekleştirdiğini kaydederek, Türk devletinin çeteler aracılığıyla Şehba bölgesinde ‘tampon bölge’ oluşturmak istediğinin altını çizdi. Elo, “bu çete saldırılarını ve Tük devletinin kirli planlarını boşa çıkarılması için Demokratik Suriye güçleri’ne (QSD) çağrıda bulunuyoruz” dedi.
Son 2 gündür Efrîn ve Ezaz bölgesinde QSD güçlerinin çete saldırılarına etkili vuruşlarla cevap vererek, elde ettiği başarılara değinen Elo, çetelerin QSD güçlerini karalamaya çalıştıklarına dikkat çekti ve ekledi: “ çetelerin Ceyş El-Suwar’ın (Devrimciler Ordusu) Ezaz’a bağlı Tinib köyünde katliam gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Tinib köyü sakinlerine ulaşarak kendilerine bu durumu sorduk. Onlarda, ‘Ehrar El-Şam ve El-Nusra çeteleri köyde katliam yaptı, 20 kişiyi katletti’ dediler.”
Elo, Şehba bölgesine ve Efrîn’e saldıran çetelerin yabancı uyruklu olduklarına da dikkat çekerek, “bölgeye saldıran çeteler Türk ve yabancı uyruklu kişilerden oluşuyor. Bu çetelerin amaçları QSD’yi yenerek bölge üzerinde ambargosunu pekiştirmek istiyor. Bu saldırıların bir diğer amacı ise türk devletinin Suriye’nin kuzeyinde (Rojava) Şehba bölgesinde ‘Tampon bölge’  oluşturmak istiyor” dedi.
Elo, konuşmasının sonunda QSD güçlerine çağrıda bulunarak çetelerin katliam tehdidi altında bulunan köylerin kurtarılmasını istedi.
(ad)
ANHA

No comments