Breaking News

YPG’li Arap savaşçıyı binler uğurladı

QAMIŞLO – Hol’ün özgürleştirilmesi operasyonunda yaşamını yitiren YPG’nin arap savaşçısı Malik Hisên (Azad Qehreman), binlerce kişinin katıldığı törenle Delil Saroxan Şehitliğnde toprağa verildi. Aynı törende Suriye rejimi tarafından işkenceyle katledilen Yasama Meclisi üyesi Hasan Zaza’nın oğlu Heval Zaza’nın da şehadeti ilan edilerek kimlik bilgileri açıklandı.
Qamişlo ve Tirbespiyê’den binlerce yurttaş, 21 kasım günü Hol bölgesinde devam eden operasyonda yaşamını yitiren YPG’nin arap savaşçısı Malik Hisên’i (Azad Qehreman) son yolculuğuna uğurlamak için Enteriyê mahallesindeki Mala Gel önünde bir araya geldi.
TEV DEM ve YPG bayrakları, kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve şehit posterleri taşıyarak sık sık “şehid namirin” sloganları haykıran kitle, Azad Qehreman’ın YPG bayrağına sarılı ve güllerle donatılmış olan tabutunu omuzlayıp Şehîd Delîl Saroxan mezarlığına yürüdü.
Şehitlik girişinde cenaze anaların zılgıtları ve aralarında demokratik özerkilik yönetimi temsilcileri, arap aşiretlerinin ileri gelenlerinin de yer aldığı binlerin “şehid namirin”, “Bijî berxwedana YPG/YPJ’ê” sloganlarıyla karşılandı.
YPG’li savaşçılar tarafından düzenlenen askeri tören ardından Şehit Aile Kurumu, Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri, Tirbespiyê Halk Meclisi, YPG/YPJ ile özgürlük savaşçısı Qehreman’ın ailesi ve arkadaşları tarafından konuşma yapıldı.
Özgürlük savaşçılarının ailesi ve tüm Suriye halkına başsağlığı dilenen konuşmalarda, Demokratik ulus bilincini benimseyen ve demokratik özerklik sistemiyle birliğini perçinleyen Rojava halklarının özgürlük mücadelesi kapsamında kanlarının birleştiği vurgusu yapıldı.
Konuşmaların devamında Burekê Kürdistan halkının AKP terörüne karşı yürüttüğü özgürlük mücadelesi selamlanarak, Bakur halkına destek dile getirildi. Şehitlere bağlılık ve demokratik özerklikle zafer kilitlenme sözü yinelendi.
Konuşmalar ardından her iki özgülük savaşçısının kimlik bilgileri okunarak, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.
Özgürlük savaşçısı Azad Qehreman sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.
(ad/aç)
ANHA

No comments