Breaking News

Ceyş El-Suwar provokasyon girişimini kınadı

HABER MERKEZİ – Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) akşam saatlerinde Ezaz bölgesinde sızma girişiminde bulunarak kendilerine darbe vurmak isteyen silahlı grupların El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri olduğunu duyurdu.
Bu akşam üzeri Halep-Ezaz ile Kilis-Antep yolu üzerinde Ceyş El-Suwar güçlerine yönelik bir grup tarafından sızma girişimi gerçekleşti. Sızma girişiminde bulunan silahlı grupla Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) güçleri arasında çatışma çıktı.
Ceyş El-Suwar resmi internet sayfasında çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, Ezaz’a bağlı Kiştêar mıntıkasında bulunan Ceyş El-Suwar güçlerine saldıran güçlerin El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri olduğu belirtilerek şöyle denildi:
“El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri tarafından güçlerimize ani bir saldırı düzenlenmiştir. 2 saat süren çatışmalarda biri ağır yaralı olmak üzere 3 savaşçımız yaralanmış, bazı çete üyeleri de öldürülmüştür. Öldürülen çete sayısı tespit edilememiştir.”
Söz konusu saldırının Halep’in kuzey kırsalında DAIŞ çetelerine yönelik hamle başlatma hazırlıkları yaptıkları sırada gerçekleştiğine dikkat çeken Ceyş El-Suwar, bu saldırıyı ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi.
Ceyş El-Suwar açıklamasında, “güçlerimize yönelik gerçekleşen bu terörist saldırıyı nefretle kınıyoruz” denildi.
(ad)
ANHA

No comments