Breaking News

El-Nusra çetesi Ezaz köylerine tanklarla saldırdı

EFRÎN –  El-Nusra, Ehrar El-Şam, Cund El-Aksa ve DAIŞ çeteleri, tanklar ve ağır silahlarla Ezaz çevresindeki köylere saldırıyor. Çetelerin sivil halka yönelik katliam girişimlerine karşı Ceyş El-Suwar, halkı bölgeden güvenli alanlara tahliye etmeye çalışıyor.
El-Nusra, Ehrar El-Şam, Cund El-Aksa ve DAIŞ çeteleri organize bir şekilde Şêxmeqsud, Til Eran, Ezaz ve Efrîn’nde dün gece geniş çaplı saldırı başlattı.
El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri de bu sabah saat 03.00 dolaylarında tanklar ve ağırsilahlarla ezaz’a bağlı El-Malikiyê ve Kiştear köylerine yönelik saldırı düzenledi. Çete saldırısında birçok sivil yurttaş yaralandı.
Ceyş El-Suwar’ın resmi internet sayfasında, sözkonusu köylerde yaralananları çatışma bölgesinden çıkarmak ve svilleri çete saldırılarına karşı korumak amacıyla alana askeri güç gönderdiğini, savaşçıların sivil halkı katliam tehlikesinden kurtarmak için çalışmalara başladığını duyurdu.
Ezaz-Halep anayolunda bulunan stratejik Faysal değirmeni çevresinde ise, Ceyş El-Suwar ve çete grupları arasında şidddetli çatışmalar devam ediyor.
Şu ana kadar 14 El-Nusra çetesinin öldürüldüğü çatışmalarda çetelere ait 23’lük bir Doçka ve doçka yüklü bazı askeri araçların da imha edildiğ öğrenildi.
Çatışmalarda biri Îdlib’de ve diğeri de Marih kasabasında olmak üzere 2 Ceyş El-Suwar savaşısı yaşamını yitirdi.
Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede herhangi bir hava hareketlliği gözlemlenmediği kaydedildi.
 (aç)
ANHA

No comments